Concurs național de fizică și chimie la Târgu-Jiu


france 2În perioada 12 – 16 iulie 2015, se desfăşoară în municipiul Târgu-Jiu Concursul Naţional de Fizică şi Chimie „Impuls Perpetuum” – ediţia a XXIII-a. Competiţia se adresează elevilor din mediul rural şi se desfăşoară în conformitate cu Metodologia Cadru de Organizare şi Desfăşurare a Competiţiilor Şcolare aprobată cu OM nr. 3035/10.01.2012.

Potrivit informațiilor oferite de ISJ Gorj, Concursul de fizică şi chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum” este o competiţie organizată anual și vizează următoarele obiective: formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice domeniului ştiinţei la elevii cu aptitudini şi motivați pentru acest domeniu – rezolvarea de probleme, efectuarea experimentelor, interpretarea şi comunicarea, în formă scrisă, a rezultatelor acestora, gândirea critică şi analitică; atragerea elevilor, începând din clasa a VI–a, către studiul ştiinţelor; identificarea elevilor capabili de performanţă în domeniul ştiinţelor; stimularea şi motivarea formării profesorilor din mediul rural în abordarea metodelor didactice diferenţiate, orientate spre identificarea şi pregătirea elevilor capabili de performanţă.
Competiţia „Impuls Perpetuum”este deschisă elevilor din clasele a VI-a – a VIII – a, din unităţile şcolare din mediul rural din învățământul de stat, particular și confesional. Participarea la olimpiadă este individuală. Etapele concursului de fizică şi chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum” sunt: etapa pe judeţ şi respectiv etapa naţională.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.