Vacanță întârziată pentru elevii de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


papuc 2 pora 2 20150714_124219Chiar dacă școlile din țara noastră și-au închis de mult porțile,  totuși, 20 de elevi de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” sunt încă în activitate desfășurându-și stagiul de pregătire practica în cadrul Institutului Național de sănătate publică Ricardo Jorge din Lisabona prin intermediul unui proiect de tip Erasmus +.

Elevii provin de la specializările Tehnician analize produse alimentare si Tehnician Ecolog si Protectia mediului și au ales ca în timp ce ceilalți colegi ai lor se recreează în vacanță, ei să vină totuși la școala, să învețe, să lucreze alături de specialiști din domeniu și la final să fie evaluați pentru activitatea lor. Institutul Ricardo Jorge este unul dintre cele mai vechi din Europa și tot odată unul dintre cele mai prestigioase la nivel european și mondial fiind partener în multe programe și proiecte de cercetare mondială. În aceste condiții, chiar dacă participarea în cadrul unui astfel de partener impune rigoare și seriozitate, lucrul alături de specialiști de talie mondială si posibilitate de a utiliza o baza materială de invidiat va asigura tinerilor din Targu Jiu o experiență profesională de invidiat. Elevii își desfășoară activitatea în grupe de 2, 3 sau 4 în laboratoare de analize fizico-chimice, micobiologice și toxicologice, dar se deplasează și în cadrul unor agenți economici pentru a observa modul de lucru al laboraroarelor interne si pentru colectarea de probe  care sunt apoi testate în cadrul unui program național de verificare. Activitatea și cunpștințele elevilor este saptămânal evaluată cu note de la 1 la 20, conform sistemului portughez, ce vor fi ulterior transformate în conformitate cu sistemul românesc de notare în baza unui memorandum semnat anterior.

Pe lângă competențele profesionale se mai adaugă și oportunitatea de a vizita și de a cunoaște una din cele mai importante culturi europene, ce și-a adus un aport considerabil la dezvoltarea lumii, de a-și îmbunătății cunoștințele de limba engleză și de a cunoaște tineri din țara gazdă în scopul stabilirii unor legături de prietenie.

De altfel, proiectul constituie și  o oportunitate de întâlnire și de discuții între factorii de decizie din instituțiile partenere și de a planifica activitățile din anul școlar urmator când 60 de elevi sunt planificați să își desfășoare stagiul de practică în cadrul a doua proiecte Erasmus +.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.