Decontarea navetei cadrelor didactice se va face lunar


DSC00100Legea privind decontarea cheltuielilor pentru navetă la și de la locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din învățământul  preuniversitar de stat a intrat în vigoare la 17 iulie 2015.

De decontarea cheltuielilor de transport vor beneficia circa 65.000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, dar si cadre didactice auxiliare, care au postul in alta localitate decat cea de domiciliu.

Hotararea Guvernului nr. 569/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la si de la locul de munca a cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 536 din 17 iulie 2015.

Potrivit Hotararii de Guvern, autoritatile administrației publice locale sunt  obligate sa deconteze cheltuielile cu efectuarea navetei pentru personalul didactic si auxiliar din invatamantul preuniversitar, din bugetul local si din sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cadrele didactice si cele auxiliare care au postul intr-o alta localitate decat cea de domiciliu vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, atat daca aleg mijloacele de transport în comun, cât și dacă folosesc mașina personală, in limita distantei dintre localitatea de domiciliu/resedinta profesorului si localitatea in care se afla scoala la care lucrează.

Pentru cadrele didactice/auxiliare care vor călători cu masina personală, decontarea se va face la valoarea unui abonament pentru ruta respectivă sau pentru distanțe similare.

In cazul cadrelor didactice/auxiliare care călătoresc cu trenul, acestea vor beneficia la randul lor de decontarea abonamentelor la valoarea acestora, pentru trenurile clasa a 2-a.

Sumele vor fi decontate integral,in luna urmatoare depunerii documentelor justificative: abonamentele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval, utilizate in luna precedenta; bonurile de achizitie a carburantului, pentru transportul efectuat cu autoturismul/ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu; biletele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval utilizate in luna precedentă.

Pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, cadrele didactice/auxiliare trebuie sa înainteze unităților de învățământ la care sunt angajati o cerere în acest sens, care va fi analizată de consiliul de administratie al școlii, care va aproba sau va respinge toate solicitarile lunare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.