Reparațiile și investițiile la școlile din Târgu-Jiu în grafic


 

Şcoala Gimnazială "Alexandru Ştefulescu"

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”

Unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu unde s-au făcut lucrări în această vară  sunt aproape gata să-şi primească elevii. În doar 7 dintre cele 20 de şcoli incluse în programul de reparaţii şi igienizări derulat la nivelul municipiului se mai lucrează, însă şi în cazul acestora totul ar trebui să fie gata până la începutul lunii septembrie.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că toate unităţile de învăţământ din municipiu îşi vor primi elevii în prima zi de şcoală în condiţii corespunzătoare. “În această perioadă se derulează ultima etapă a programului de reparaţii şi igienizări la unităţile de învăţământ, program propus a se realiza pe perioada vacanţei de vară, astfel încât în primele zile ale lunii septembrie toate lucrările să fie definitivate integral. Au fost incluse în acest program aproximativ 20 de unităţi de învăţământ, pe baza constatărilor şi a protocoalelor, a discuţiilor purtate cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ şi ai Inspectoratului Şcolar, astfel încât, în funcţie de necesităţile existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, să se execute acele lucrări strict necesare pentru începerea corespunzătoare a noului an şcolar şi desfăşurarea activităţii şcolare în spaţii amenajate şi echipate corespunzător. Au fost executate o serie de lucrări, de la reparaţii, finisaje interioare-exterioare, a grupurilor sanitare, înlocuiri şi refaceri de învelitori, reabilitarea unor săli de sport, suprafeţe, pardoseli şi practic toate lucrările de reparaţii curente şi de reabilitări necesare, aşa cum spus, pentru începerea corespunzătoare a noului an şcolar. De asemenea, tot în această perioadă se realizează revizia, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ, a instalaţiilor sanitare, de gaze, de încălzire, electrice, astfel încât acestea să fie în bună stare de funcţionare”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Potrivit acestuia, în treisprezece dintre cele 20 de unităţi de învăţământ selectate în program lucrările au fost finalizate. Se mai lucrează în şapte şcoli. “Majoritatea lucrărilor au fost definitivate; mai sunt în execuţie şapte lucrări la unităţile de învăţământ, dar care vor fi definitivate în primele zile ale lunii septembrie, astfel încât să fie timpul necesar ca până la începerea anului şcolar să se facă şi curăţenie în sălile de clasă, în toate spaţiile aferente unităţilor”, a precizat Raul Chiriac. Valoarea totală a lucrărilor de reparaţie realizate anul acesta în unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu se ridică la suma de 1.000.000 de lei.

În mai multe unităţi de învăţământ se va lucra şi după începerea cursurilor,  lucrări de extindere ce nu vor afecta desfăşurarea orelor. “În programul de investiţii al municipalităţii sunt prevăzute şi o serie de proiecte de amploare vizavi de diversificarea activităţii unor unităţi de învăţământ, de realizarea a noi spaţii, extinderea unor unităţi. Toate acestea sunt pregătite pentru a fi finanţate în cadrul programelor europene, dar cele cu o urgenţă pronunţată se vor realiza de la bugetul local. Acestea fiind lucrări de investiţii, nu vor afecta desfăşurarea activităţilor de curs, astfel încât se vor desfăşura de-a lungul timpului, până la sfârşitul anului. Sunt prevăzute, de exemplu, mansardarea la Liceul de Muzică, mansardarea pentru crearea de noi spaţii la Grădiniţa Nr. 1, amenajarea atelierelor de la Liceul Auto, de asemenea, un nou corp la Liceul Bârseşti şi, cum am spus, o serie de proiecte mai complexe pentru care am prevăzut sumele necesare cofinanţării de bugetul local, proiecte ce se vor derula în cadrul programelor cu finanţare europeană. Este vorba de extinderea unor şcoli, cum ar fi Şcoala Generală «Alexandru Ştefulescu», Şcoala Generală «Sfântul Nicolae», diversificarea activităţii la unele licee, amenajarea a noi cămine şi cantine, cluburi, o serie de investiţii care se vor conforma noilor cerinţe”, a mai declarat Raul Chiriac.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.