Elevii din ciclul superior al liceului decontare de 55 de lei pe manuale


ManualePentru prima dată după mulți ani, elevii de liceu din ciclul superior vor putea să își reducă costurile cu achiziția de manuale școlare din propriul buzunar. Legea Educației Naționale, în vigoare la acest moment, prevede această facilitate pentru liceeni. Peste 362.500 de elevi aflaţi în anul şcolar 2015-2016 în ciclul superior al învăţământului liceal de stat în clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziţionarea de manuale şcolare în limita a 55 de lei pentru fiecare elev, stabileşte o Hotărâre aprobată de Guvern.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Guvern, măsura are scopul să contribuie la creşterea calităţii procesului educaţional prin accesul elevilor din ciclul liceal superior la resurse educaţionale, ceea ce se va reflecta cu siguranta si la nivelul rezultatelor la examenul national de Bacalaureat.

Potrivit actului normativ, pentru decontarea cheltuielilor de achiziţionarea a manualelor şcolare, elevii înmatriculaţi in clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a depun la secretariatul unităţii de învăţământ o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit, informaţiile referitoare la manualele achiziţionate – suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz. Unităţile de învăţământ decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele cheltuite , pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015. Conform Hotărârii, se decontează sumele cheltuite pentru achiziţionarea manualelor şcolare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educaţiei pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul. De această măsură se estimează că vor beneficia în anul şcolar 2015-2016 aproximativ 362.500 elevi, iar suma preconizată pentru decontarea manualelor este de aproximativ 20 de milioane de lei, precizează comunicatul Guvernului.

Sumele destinate decontării cheltuielilor pentru achiziţionarea manualelor şcolare pentru elevii din clasele terminale de liceu se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.