EXCLUSIV Constantin Huică la ȘCOALA GORJEANĂ: ”Cadrele didactice își vor primi toți banii din hotărârile judecătorești până la sfârșitul anului”


DSC00007Emisiunea ȘCOALA GORJEANĂ de la N-SAT TV, realizată de profesorul Cornel Șomâcu,  l-a avut ca invitat în această săptămână pe Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj. Printre veștile aduse de acesta, reținem una în exclusivitate, cadrele didactice își vor primi în totalitate banii din hotărârile judecătorești câștigate în instanță până la finalul anului. De asemenea, se negociază o creștere salarială ca în domeniul sanitar.

La începutul săptămânii trecute au avut loc negocieri între sindicatele din Educație și Guvern. Guvernul a propus sindicatelor din Educaţie ca mărirea cu 10% a salariilor care trebuie să se facă de anul viitor să fie făcută de la 1 decembrie 2015, lucru ce nu a mulțumit pe liderii sindicatelor, aceștia dând termen până la 10 octombrie ca Guvernul să vină cu alte propuneri.

„Sunt unul dintre semnatarii Acordului de bune măsuri în domeniul educaţiei, care cuprinde creşteri salariale de 5% – în martie s-au dat, de 5 % în septembrie s-au dat. I-am primit la rectificarea bugetară, făceau parte din creşteri pachete salariale de 35% la personalul didactic din universitar şi preuniversitar pe 3 ani, 34% pentru cealaltă categorie de personal. În 2016 erau planificate măriri de 10%. Eu am semnat alături de sindicate de aceeaşi parte, Guvernul României de cealaltă parte. La ultima negociere cu sindicatele,  propunerea Guvernului a fost ca acei 10% care trebuiau acordaţi la anul să fie acordaţi de la 1 decembrie anul acesta, care se adaugă deja la cei 10% deja primiţi şi am încheiat anul 2015 cu creşteri de peste 21%”, a spus recent ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.
Sorin Câmpeanu şi-a exprimat convingerea că peste creşterile de 21%, care se vor face în Educaţie, până la sfârşitul anului, în funcţie de execuţia bugetară şi de prognoză să poată fi alocate resurse în măsura posibilităţilor pentru „a echilibra creşterea salarială din educaţie şi sănătate”.
Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a declarat la emisiunea ȘCOALA GORJEANĂ că în următoarele luni cadrele didactice își vor primi toți banii din hotărârile judecătorești și urmează și o creștere salarială în funcție de execuția bugetară pe primele nouă luni ale anului. În următoarele săptămâni fiecare profesor va ști cât mai are de luat pe cele două hotărâri judecătorești și își va primi banii până la sfârșitul anului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.