Gorjeanul Eugen Nodea, profesorul cu cele mai spectaculoase rezultate din Gorj


 

GorjeanLotul naţional de informatică (juniori) a cucerit trei medalii de aur şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia), echipa României ocupând astfel şi în acest an locul I în clasamentul pe naţiuni.

Rezultatele reprezintă o recunoaștere a școlii românești și a pregătirii elevilor și profesorilor din țara noastră. Pentru gorjeni bucuria este cu atât mai mare cu cât lotul este coordonat de profesorul Eugen Nodea de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”.

 

Patru medalii

„Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriştoiu (clasa a VII-a – Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova), medaliată cu bronz”, precizează Ministerul Educaţiei.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Ionel-Vasile Pit-Rada de la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin. Competiţia a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.