Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în picioare


Campeanu 2Tot mai des în ultima perioadă, mass-media vehiculează informații false despre învățământ. Dacă în urmă cu ceva timp ministrul Educației a trebuit să dezmintă ideea cu renunțarea la clasa pregătitoare, măsură remarcată la nivel european și finanțată cu fonduri europene, acum a venit declarația privind evaluările naționale intermediare la care nu se va renunța.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că nu se va renunța la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a întrucât sunt utile, subliniind însă că acestea ar trebui să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor. „Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a – nu intenționăm să renunțăm la ele, pentru că tocmai aceste lucruri ne conectează la sistemele de educație europene, la sistemele de educație din țările OECD cu care ne comparăm, mă refer la acele 65 de țări. Testările PISA se bazează și pe aceste testări intermediare. Ele sunt utile, dar trebuie să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor testați fie că vorbim de clasa a II-a, a IV-a, a VI-a”, a spus ministrul, cu prilejul prezentării raportului privind starea învățământului din București pentru anul școlar 2014-2015.

Ministrul  a afirmat că rezultatele la testările PISA vor fi îmbunătățite treptat, pe măsură ce noile programe școlare intră în funcțiune. „Am avut locul 49 din 65 la testările PISA din anul 2009, locul 45 din 65 la testările din 2012, vom avea la sfârșitul anului 2016 rezultatul pentru testările din anul 2015, avem și trebuie să avem o îmbunătățire treptată pe măsură ce noile programe școlare intră în funcțiune, pe măsură ce reușim să schimbăm abordarea cadrului didactic, dar rezultate spectaculoase vor fi obținute după ce acest proces se va încheia”, a spus Câmpeanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.