Secretarul de stat MECS Vasile Șalaru și-a dat demisia


Salaru 2

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a anunțat ca Vasile Șalaru, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar,  si-a dat demisia. Evenimentul se petrece pe fondul unui scandal provocat de presa hunedoreană.

Mai multe asociatii de elevi, studenti, precum si Coalitia pentru Egalitate de Gen, formata din 10 ONG-uri, au cerut Guvernului sa il demita pe secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Vasile Salaru.

În cadrul unei conferinte sustinute la Deva, Vasile Șalaru a declarat că elevele ar trebui sa studieze pe un curriculum separat de cel al colegilor băieți si le-a spus ca moto-ul după care ar trebui sa se ghideze este: „Pieptul în față, dosul in spate si să leșine baieții„, potrivit ziarului Glasul Hunedoarei.

Conform sursei citate, secretarul de stat din Ministerul Educatiei, membru ALDE, a anuntat marti, 20 octombrie, ca vrea sa introduca cursuri pentru fete prin care acestea sa invata in scoala sa „mearga frumos”, „sa stie sa fie gazde bune” si „sa invete cum se serveste ceaiul„.

Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Într-un cuvânt, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!„, a spus Vasile Salaru, relateaza aceeași publicație. Din vizionarea imaginilor de la eveniment pe alte site-uri rezulta o altă declarație decât cea redată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.