Zeci de școli din Gorj vizitate de experții ARACIP în octombrie și noiembrie 2015


DirectoriInspectoratul Școlar Județean Gorj derulează în acest an,în calitate de partener, proiectul POSDRU ”E_sistem Calitate” pentru unități școlare din regiunea Sud-Vest Oltenia. După ce au beneficiat de cursuri de formare circa 300 de reprezentanți ai școlilor din Gorj,în lunile octombrie-noiembrie 2015 vor fi evaluate 72 de școli de ARACIP, costurile de 3300 lei per ciclu de învățământ fiind achitate din finanțarea respectivă.

Săptămâna trecută, ISJ Gorj a demarat ultima etapă a Proiectului POSDRU ”E –sistem Calitate” care constă în evaluarea ARACIP a 72 de școli din județul nostru. Evaluările au început, acestea urmând să fie finalizate până la finalul lunii noiembrie a.c. când se termină proiectul cu finanțare europeană.
Ion Ișfan,inspectorul școlar general al județului Gorj, a declarat pentru ȘCOALA GORJEANĂ: ”Am reușit să derulăm acest proiect la nivelul Gorjului prin care școlile și comunitățile locale au fost scutite de un efort bugetar considerabil pentru evaluările ARACIP, solicitate de lege. Toate școlile din Gorj, cu excepția celor care au parcurs aceste evaluări prin alte programe, au accesat acest proiect care presupune aplicarea standardelor de acreditare și de evaluare periodică a unităților de învățământ preuniversitar: dezvoltare instituțională, eficacitate educațională și managementul calității. Până la sfârșitul lunii noiembrie experții ARACIP vor fi în fiecare școală din cele înscrise în program, concluzia primelor vizite fiind una foarte favorabilă activității desfășurate de colegii noștri.”
Evaluarea externă a școlilor din Gorj a debutat săptămâna trecută cu 10 școli  și va dura șase săptămâni, în aceasta fiind cuprinse la acest moment 72 de școli. Potrivit inspectorului școlar Cristinel Gârdu, cel care se ocupă de aplicarea acestui proiect la nivel județean, ar mai putea fi atrase și alte școli din Gorj în proiect care nu au depus aplicația sau se află pe sfârșitul perioadei de evaluare. De menționat că este cea mai complexă evaluare  ARACIP la Gorj de la momentul înființării acestei instituții cu 10 ani în urmă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.