Salariile profesorilor mărite în ultima ședință a Guvernului Ponta


Ponta 9Miercuri, 4 noiembrie 2015, s-a desfășurat ultima ședință a Guvernului Ponta, demisia întregului Executiv devenind efectivă după această ședință. Pe ordinea de zi s-a aflat doar o singură ordonanță de urgență care prevede, după negocieri Guvern-Sindicate, o mărire salarială de 15% începând cu 1 decembrie 2015. În lumea școlii există încă temerea că viitorul Executiv ar putea să invalideze o asemenea decizie, așa cum s-a întâmplat și la sfârșitul guvernării Tăriceanu.

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Guvern Ponta a existat un singur act normativ de aprobat: Un proiect de Ordonanță de Urgență privind majorarea salariilor profesorilor. Încă  din luna octombrie Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că Guvernul va crește salariile profesorilor și ale celorlalți angajați din învățământ cu 15% de la 1 decembrie, prin ordonanță de urgență.
Reamintim că la 1 octombrie 2015 salariile personalului din sistemul sanitar au fost majorate cu 25%, fapt care a stârnit nemulțumirea sindicatelor din învățământ.În aceste condiții, sindicatele au cerut o majorare cu cel putin 15% a salariilor din învățământ. Aceste creșteri au fost acordate pe baza acordului semnat de guvern cu sindicatele din învățământ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.