Predare de stafeta la MECS


semnare_protocol_resize1La sediul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a fost semnat miercuri, 18 noiembrie 2015, protocolul de predare-primire între noul ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, şi fostul ministru,  Sorin Mihai Cîmpeanu. La eveniment a participat şi doamna Ligia Deca, Consilier de Stat pentru Educaţie şi Cercetare – Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, a prezentat succint principalele obiective ale mandatului său, accentuând faptul că investiţia în educaţie, cercetare, inovare şi antreprenoriat este o şansă importantă pentru dezvoltarea României.

De asemenea, au fost menţionate nevoia de îmbunătăţire a pregătirii cadrelor didactice, continuarea reformei curriculare, dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, inclusiv cel dual, debirocratizarea învăţământului preuniversitar, internaţionalizarea învăţământului superior şi a cercetării, respectiv deschiderea cercetării spre mediul privat prin parteneriate care să stimuleze inovarea. „Continuitatea înseamnă mult, dar trebuie făcute şi anumite corecţii astfel încât să oferim sistemului naţional de învăţământ, în ansamblul său, predictibilitate”, a declarat ministrul Adrian Curaj. Un alt subiect abordat a fost aducerea şcolilor la standarde care să asigure atât calitatea educaţiei, cât şi siguranţa elevilor, care împreună cu un dialog constructiv cu societatea civilă să ajute la creșterea încrederii în școala românească.

Ministrul Educaţiei i-a mulţumit predecesorului său pentru colaborarea specială şi deschiderea deosebită arătate pe durata mandatului. La rândul său, Sorin Mihai Cîmpeanu i-a urat succes noului ministru al Educaţiei, şi l-a asigurat de întreaga sa disponibilitate, din poziţia de rector şi preşedinte al Consilului Naţional al Rectorilor, pentru continuarea programelor demarate, dar şi a celor care urmează a fi puse în aplicare.

De asemenea, Ligia Deca a reamintit că marţi, cu ocazia Zilei internaţionale a elevilor şi studenţilor, preşedintele Klaus Iohannis a declarat deschisă dezbaterea naţională pentru educaţie şi cercetare, astfel ca până la finele lui 2016 să fie conturat un set de obiective de ţară, care să se traducă într-o viziune, iar mai apoi într-o stategie si plan operaţional. Doamna Ligia Deca a subliniat, totodată, relaţia bună pe care Administrația Prezidențială a avut-o cu Ministerul Educației şi şi-a manifestat deschiderea pentru o colaborare stansă şi pe viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.