„Săptămâna fructelor şi a legumelor donate”la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”


 

 

Magheru

În săptămâna 16-20 noiembrie,2015,  elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Tg- Jiu s-au implicat în campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate. Campania s-a derulat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) sub egida „

Scopul acestei campanii a fost acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unitatea noastră de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii. De asemenea am încercat să  dezvoltăm spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare și grija față de ceilalți prin sensibilizarea elevilor şi profesorilor din şcoală cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii afectaţi de situaţia financiară a părinţilor.

Elevii implicaţi în activităţi de voluntariat  au înţeles cât de  important este  să dăruieşti din proprie iniţiativă, fără a cere nimic în schimb, ci doar din convingerea că e bine să ne ajutăm aproapele. Voluntariatul se poate naşte în sufletul fiecăruia,  voluntariatul presupune dăruire de sine dar şi responsabilitate. Prin acest demers copiii şi-au consolidat abilităţile de a trăi împreuna cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Majoritatea  elevilor  şi  foarte mulţi profesori s-au implicat în acţiunea de colectare a fructelor şi legumelor. În  urma donaţiilor făcute, 9copii au primit pachete cu fructe şi legume, dar și elevii nostri au primit câte un fruct pentru a conștientiza importanța consumului de fructe și legumepentru o sănătate bună.

  Prof. Simona Măgureanu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.