66 de pensionari gorjeni rămân la catedră


DSC00013

Numãrul redus de cadre didactice bine pregãtite determină Consiliile de administraţie ale unitãtilor de învãtãmânt sã pãstreze în scolile pe care le coordonează dascãlii care au împlinit vârsta legalã de pensionare, dar care au în continuare rezultate foarte bune cu elevii. Anul acesta, la nivel national au fost validate peste 2000 de cereri privind mentinerea în activitate ca titular în functia didacticã peste vârsta de pensionare pentru anul scolar 2016-2017. În Gorj din 76 de cereri de prelungire, 66 au fost soluţionate favorabil. De reţinut că foştii directori Dumitru Dădălău-Mătăsari sau Remus Băluţeanu-Tg-Jiu nu au obţinut prelungirea la şcolile de unde provin.

Potrivit Metodologiei, cererile cadrelor didactice din învãtãmântul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul stiintific de doctor, care dovedesc competentã profesionalã deosebitã se analizeazã si se valideazã de cãtre consiliile de administratie ale unitãtilor de învãtãmânt, în functie de evolutia demograficã la nivel local, de planurile de scolarizare, de dinamica resurselor umane, de politicile de personal si de evolutia planurilor-cadru de învãtãmânt.

Dacã cererile cadrelor didactice îndeplinesc cumulativ toate conditiile prevãzute în metodologia miscãrii personalului didactic, pot rãmâne în continuare la catedrã. Potrivit calendarului Miscãrii personalului didactic, dupã ce sunt validate cererile la nivelul unitãtilor de învãtãmânt, are loc întocmirea, la nivelul inspectoratelor scolare, a listelor finale cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc conditiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2016 si au solicitat mentinerea în activitate ca titular în anul scolar 2016-2017, în functia didacticã, pânã la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportatã la data de 1 septembrie 2016, prezentarea acestora în consiliul de administratie al inspectoratului scolar si afisarea listelor finale la inspectoratele scolare.

ISJ Gorj a publicat lista cu cele 66 de prelungiri, cele mai sonore nume fiind Dorina Popescu, Zenovie Cârlugea şi Emil Pătrăşcoiu-CNET dar şi multe alte nume de directori de şcoli ca Ion Săvulea, Paraschiva Pop sau Daniela Sevastru. Peste 100 de cadre didactice împlinesc vârsta de pensionare în 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.