S-a stins un „suflet dăruit” pentru şcoală


Anca Minoniu fotoVestea a căzut ca un trăznet peste elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, profesoara Anca Minoniu-Ciobanu a plecat la ceruri în urma unui tragic accident de circulaţie. Din nefericire, este posibil ca şi fiica ei de doar două luni să nu îi supravieţuiască, în momentul de faţă micuţa fiind dusă la un spital din Bucureşti.

Pentru a doua oară la distanţă de opt ani, elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” au un februarie îndoliat prin dispariţia unui profesor într-un accident de maşină. Dacă în 2008 era profesorul şi directorul Dumitru Bunoiu victima unui accident, căruia nu i-a supravieţuit până la urmă, acum a decedat pe loc profesoara Anca Minoniu, recent devenită prin căsătorie Ciobanu. Doctor în geografie, cu specializare Geografie-Limbă Franceză, Anca Minoniu era unul dintre cei mai valoroşi profesori ai liceului respectiv. Tânăra profesoară a coordonat în ultimii ani mai multe proiecte cu finanţare europeană la nivelul CTGGM.

Accidentul a fost unul stupid. Soţii Ciobanu se îndreptau către spitalul din Craiova împreună cu fetiţa lor de numai trei luni, pentru ca micuţa să fie supusă unor investigaţii medicale deoarece se născuse prematur. La volanul maşinii împrumutate-o maşină de Taxi- se afla Alin Petre Ciobanu. Acesta a efectuat o depăşire riscantă, iar maşina a atins parapetul de parapetul de pe marginea drumului, după care a ricoşat şi s-a răsturnat. Din păcate, Anca Ciobanu a decedat pe loc, iar fetiţa se află în stare foarte gravă, fiind transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Bagdasar Arsenie din Bucureşti.  „Am depăşit un biciclist şi am derapat. Ploua. Aveam 70 km/oră“, încearcă să explice conducătorul auto, Alin Petre Ciobanu.

Un cadru didactic de excepţie

Colegii şi elevii de  la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“ sunt şocaţi de cele întâmplate, mai ales că  este vorba de un profesor foarte dedicat meseriei. „Nu am cuvinte. Era un cadru didactic de excepţie, cu dragoste de meserie şi copii.  Era un om frumos, care întotdeauna era aproape de cei care aveau probleme, atent cu elevii şi colegii. Întotdeauna când un elev avea o problemă afla imediat şi încerca să vină cu o propunere pentru rezolvarea ei. Un om bun şi frumos, care din păcate a plecat dintre noi. Un om tânăr, care avea multe de spus şi de făcut. Este o pierdere, pentru elevi, pentru şcoală şi toată urbea. Elevii sunt foarte afectaţi. Foştii ei elevi sunt şocaţi. Nici elevii de clasa a IX-a pe care-i luase ca profesor diriginte nu îşi revin“, a spus Marius Buzera, directorul liceului, pentru presa locală.

Toţi apropiaţii, mai ales colegii de cancelarie, spun despre Anca Minoniu-Ciobanu că era un „suflet dăruit” şcolii şi celor ce se întâmplă în domeniul de educaţie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.