Elevi din Gorj şi Mehedinţi educaţi în domeniul bancar


elevi-bnr-4 elevi-bnr-2În perioada 14-20 martie 2016, Banca Naţională a României în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Child and Youth Finance International (CYFI) a organizat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor, în cadrul programului “Global Money Week”. Peste 550 de elevi şi profesori din Gorj şi Mehedinţi, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, au participat la acest program educaţional.

Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul unui proiect mai amplu de educaţie financiară iniţiat de BNR – „Să vorbim despre bani şi bănci” și au fost organizate la nivelul întregii țări, în mediul urban şi rural, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. În premieră, reprezentanţi ai Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi din România (CFA Romania) s-au alăturat echipelor BNR pentru a susține prezentări pe teme financiar-bancare în unități școlare din județele Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița.

La activitățile educaționale desfășurate în ultima săptămână  de către reprezentanţii Agenției BNR Gorj au participat 550 de elevi și profesori, din ciclul primar, gimnazial și liceal din următoarele unități de învățământ, din județele Gorj și Mehedinți: Școala Gimnazială Bălănești, Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, Școala Gimnazială nr.1 Motru, Școala Gimnazială nr.2 Motru, Școala Gimnazială Scoarța, Școala Gimnazială Săcelu, Școala Gimnazială Cîlnic, Liceul Tehnologic Bîlteni, Școala Gimnazială Peșteana, Liceul Tehnologic Peștișani, Școala Gimnazială nr.14 Drobeta Turnu Severin şi Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta Turnu Severin. Este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea trofeului “Global Money Week” Award 2014 pentru Europa. Parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, proiectele educaţionale au ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare. Mai multe detalii despre proiectele educaționale ale BNR, pot fi găsite pe site-ul instituţiei la secţiunea proiecte educaţionale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.