Colegiul naţional militar „Tudor Vladimirescu” reapare la Craiova


colegiul-militarDin anul şcolar 2016-2017, la Craiova va fi reînfiinţat, după 18 ani, Colegiul naţional militar „Tudor Vladimirescu”, cu profil matematică-informatică şi predare intensivă în limba engleză, examenele urmând să înceapă în data de 27 mai.

Potrivit unui comunicat al MApN, cifra de şcolarizare pentru admiterea în clasele a IX-a va fi de 120 de locuri. Instituţia va fi condusă de un comandant militar, secondat de un director adjunct, civil.

„Colegiul se va înscrie pe traiectoria performanţei şcolare, ştacheta fiind deja stabilită de realizările celorlalte trei colegii naţionale militare care, în ultimii patru ani, în baza rezultatelor obţinute la examenele de Bacalaureat – unde promovabilitatea a fost de 99 la sută – au reuşit clasarea, într-un top naţional, în primele 10 unităţi de învăţământ de profil din ţară. Colegiul ‘Tudor Vladimirescu’ din Craiova se va afla în coordonarea Statului Major General, asemenea celor din Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc şi Breaza”, se precizează în comunicatul MApN.

Liceul militar din Craiova a fost inaugurat, în prezenţa Regelui Carol I, în anul 1885, iar apoi evacuat la Iaşi, în timpul Primului Război Mondial, şi relocat în Craiova în anul 1918. De-a lungul timpului, unitatea de învăţământ a fost desfiinţată în anul 1948, reînfiinţată 30 de ani mai târziu şi închisă din nou în 1998. Şcoala militară a avut, de-a lungul timpului, dascăli de prestigiu, printre care s-au numărat Luca Preda, George Pascu şi V. Mihăilescu, decorat cu ordinul ‘Mihai Viteazul’. În istoria sa, unitatea de învăţământ a fost vizitată de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu şi generalul Constantin Pantazi, fost ministru de război.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.