Olimpicii naţionali, speranţa de mâine a ţării


 

Olimpiada Tocmai s-a încheiat faza naționala a olimpiadelor școlare iar la redacție ne-au parvenit unele informații despre eleva Novacovici Eunice, o tânară modestă cu preocupari intelectuale care doar ce s-a întors de la Olimpiada Nationala a Disciplinelor Socio-Umane. Deși este la prima participare de acest gen, eleva s-a întors acasa cu 3 premii naționale: o mențiune acordată de  Ministerul Educației Naționale si Cercetarii Științifice, o alta mentiune acordata de Facultatea de Istorie, Filosofie si Științe Politice din Iași si un “Premiu Special”.

Este într-adevăr o performanța pentru scoala gorjeana, pentru Colegiul Național “Geroge Coșbuc” din Motru si implicit pentru profesorii si familia adolescentei. Logică, argumentare si comunicare este disciplina la care eleva reușește performanța consemnată și totodată reușește să se alăture galeriei olimpicilor naționali si să mențina tradiția implementată de profesoara Negrea Constantina înca din anul 2004.

Cu siguranța un dialog cu eleva ne prezintă si alte lucruri inedite despre aceasta. Face parte dintr-o familie minunată care de curând a înființat o fermă in localitatea Căzănesti unde aceasta se delecteaza îngrijind plantele din solarii si “colecția de struți”, poate singura din județ.

Felicitari, Eunice, pentru performanța ta si pentru pasiunile tale ortodoxe!

 

Un gând despre “Olimpicii naţionali, speranţa de mâine a ţării

  1. Speranta cui? a companiilor care vor sa faca bani luand copii buni pe niste salarii relativ decente… dar speranta tarii… nu se mai naste Vlad Tepes inca odata :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.