Concursul „Tinere Condeie”, înscrieri până la 4 mai 2016


Tinere condeie postConcursul Naţional ”Tinere Condeie”,  se adresează elevilor din clasele VII-XII. Ediţia din acest an, faza judeţeană,  este găzduită de sediul ISJ Gorj. Preşedintele juriului, profesorul Grigore Alexandrescu-inspector şcolar de specialitate- ne-a declarat că şi în acest an se vor regăsi în comisia de evaluare profesori de Limba şi literatura română cu activitate recunoscută, cadre didactice cu experienţă în organizarea unor asemenea tipuri de concursuri, jurnalişti şi scriitori.

Elevii se pot înscrie la următoarele secțiuni literare:
1. Poezie – intră în concurs un grupaj de 5-10 creații
2. Proză– trei schițe de 1-3 pagini, o nuvelă de maxim 10 pagini sau un fragment de maximum 10 pagini de roman (însoțit de o succintă povestire a întregii acțiuni) ori 2-3 file de jurnal – reportaj.
3. Dramaturgie – o piesă scurtă de teatru sau 2-3 scene dintr-o creație dramatică mai amplă, însoțite de o scurtă rezumare a întregii piese
4. Eseistică – două –trei eseuri cu opinii personale (maxim 4 pagini/ eseu).

Etapa judeţeană, care va avea loc în 5 mai 2016 la sediul ISJ Gorj, este deschisă tuturor competitorilor.
Lucrările care vor primi premiile I, II și III în cadrul acestei etape, pentru fiecare secțiune literară, vor fi expediate până la data de 10 mai 2016 Ministerului Educației. Juriul național va analiza, selecționa, evalua și premia lucrările, până la finalul lunii mai. Vor fi desemnați 80 de laureați (25 din școlile gimnaziale și 55 din licee). Din cei 80 de laureați, 40-50 de elevi vor fi selectați pentru a participa la tabăra de vară ”Tinere Condeie”, organizată anual de Ministerul Educației, în perioada vacanței de vară a elevilor. La etapa națională vor participa elevii calificați în urma etapei județene, precum și elevii cu activitate publicistică remarcabilă. Pentru această etapă vor fi selectați maximum zece dintre cei 80 de laureați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.