200 de elevi din Gorj în proiectul ROMÂNIA MESERIAȘĂ


Mona NicoliciElevii care învață în școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Gorj, 23 la număr, pot participa la TABĂRA MESERIAȘILOR organizată de OMW Petrom la Bran. În lunile august-septembrie, 200 de elevi din județ urmează să beneficieze de o tabără la Bran, unde vor învăţa să fie niște buni meseriași. Șansa le este oferită de către unul dintre cei mai mari investitori din țară care are lucrări și în județul Gorj, OMW Petrom.

Proiectul Țara lui Andrei își propune să trimită anul acesta, în vară, elevii din școlile profesionale într-o tabără de pregătire practică, unde vor învăța să fie cei mai buni în meseriile lor. Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, le-a explicat directorilor de școli în ce constă acest proiect. ”Vom desfășura o activitate împreună cu reprezentanții OMV Petrom, care în perioada de vară vor să organizeze o tabără cu 200 de elevi din învățământul profesional care mai târziu  vor lucra la firme din județul Gorj în domeniile în care se pregătesc pentru a deveni meseriași”, a spus Ion Ișfan, inspector general ISJ Gorj.
Elevii vor fi atent selectați de către reprezentanţii OMV Petrom care vor porni la drum, în luna mai,  cu o caravană de promovare a acestui proiect mai ales în zonele în care compania are lucrări. ”De doi ani susținem educația profesională. Vorbim de România Meseriașă. România Meseriașă este un program pe care l-am lansat acum doi ani. Tabăra Meseriașilor este la cea de-a doua ediție, în acest an venim în Gorj, căutăm cei mai buni viitori meseriași și încercăm să-i aducem într-o tabără, o școală de vară pentru ei, în care încercăm să-i învățăm mai multe despre meseria lor, să aducem mentori care să fie un model pentru ei, să facă practică cu adevărat și, mai mult decât atât, să învețe să lucreze în echipă, să se prezinte în fața unui angajator, să se apropie mai mult de ceea ce se numește un meseriaș profesionist pregătit să intre pe piața muncii”, a spus Mona Nicolici, reprezentant OMV Petrom.
Potrivit Monei Nicolici, se organizează 4 serii a 50 de elevi și câte 10 profesori pe serie. Sunt vizate specializările: Mecanică, Electric, Turism și alimentație și Construcții. 40 dintre elevi vor primi bursă lunară de 500 lei timp de un an iar profesori câte un laptop.

Grigore Alexandrescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.