Manuale gratuite pentru elevii de liceu


EleviMinisterul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a declansat procesul de asigurare a manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, pentru anul scolar 2016-2017. Elevii aflati în clasele terminale din învățământul liceal: de anul viitor vor primi manuale gratuite.

Începând cu anul scolar 2016-2017, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Știintifice îsi asuma responsabilitatea de a asigura manuale școlare gratuite pentru clasele a XI-a si a XII-a. Pana în acst moment, de manuale gratuite beneficiau elevii pana la clasa a X-a inclusiv, colegii lor din clasele a XI-a – a XII-a fiind nevoit sa si le achizitioneze din fonduri proprii.

Anul trecut Ministerul Educatiei a încercat sa deconteze o parte din suma alocata de elevi pentru achiziționarea manualelor, însă banii nu erau suficienti. În plus, cei mai multi dintre copii nu puteau dovedi achizitia, neavând bon fiscal, deoarece obisnuiau sa isi cumpere cartile de la colegii mai mari.

Demersurile pentru asigurarea manualelor scolare pentru ciclul superior al liceului vor fi intreprinse de ISJ Gorj si de unitatile de invatamant, in urma unei selectii realizate de cadrele didactice.

Prin urmare, pentru derularea in bune conditii a procesului de asigurare a manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, pana la debutul anului scolar 2016-2017, vor fi parcurse urmatoarele trei etape:

– până la data de 20 mai 2016, editurile vor transmite Centrului National de Evaluare si Examinare un document scris prin care sa-si exprime interesul privind ofertarea de manuale scolare si lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a si a XII-a

– pana la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite tuturor unitatilor de invatamant care scolarizeaza ciclul superior al liceului cate un exemplar din manualele scolare pe care le pot oferta si care sunt cuprinse in Catalogul manualelor scolare din in invatamantul preuniversitar

          – in perioada 16 mai – 10 iunie, profesorii din unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, in baza liberei initiative profesionale acele manuale scolare din Catalogul manualelor scolare, propuse spre ofertare de catre edituri, in vederea utilizarii in procesul didactic in anul scolar 2016-2017.

Pe baza necesarului rezultat in urma selectiei operate de cadrele didactice, Ministerul Educatiei va incheia contracte de achizitie si difuzare a manualelor pentru clasele a XI-a si a XII-a cu fiecare editură în parte.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.