Festivalul ”Orpheus” la ediția a XV-a


afis-Orpheus-768x1024Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local, organizează în perioada 26-29 mai 2016, a XV a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ,,Orpheus”. La eveniment vor participa peste 170 de participanţi atât din ţară cât şi din Republica Moldova şi Serbia.

 

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 26.05 2016, la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu”. Anul acesta, vor participa un număr record de participanți, respectiv 178, atât din țară cât și din Serbia și Republica Moldova. Potrivit Regulamentului concursului, participanții, elevi de la liceele de artă din țară și străinătate, sunt grupați pe 3 secțiuni: secțiunea Pian, secțiunea Suflători –percuție și secțiunea Instrumente de coarde, fiecare secțiune având 6 categorii de vârstă. Juriul concursului cuprinde profesori cu o mare experiență în identificarea și educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Din anul 2001, când a fost prima ediție, și până în prezent, evaluarea tinerilor interpreți a fost realizată la fiecare ediție de un juriu alcătuit din nume cunoscute ale culturii românești precum Ion Voicu, Gheorghe Zamfir, Lavinia Coman și mulți alții. La fiecare ediție concurența a fost o modalitate de a transmite un impuls pentru performanță, pentru un nivel înalt de competență și valoare artistică. Astfel Concursul ,,Orpheus”, de-a lungul timpului, a lansat nume de rezonanță astăzi aflându-se pe marile scene de concert din țară și străinătate violonistul Alexandru Tomescu, tenorul Cezar Oatu și alții. „La ediţia a XV-a am reuşit să introducem concursul în Calendarul Activităților Educative Naționale și să fie alături de cele mai importante concursuri de muzică clasică din țară. Acest eveniment are ca scop afirmarea, promovarea și stimularea valorilor autentice din lumea muzicii clasice”, a declarat Daria Haidău, directorul Liceului de Arte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.