Liceul Tehnologic Țicleni, laureat în Competiția Națională ”Școala Europeană”


 

Istrate 1

 

Istrate 2

 

Istrate 4

Competiţia Naţională „Şcoală Europeană” și-a desemnat laureații celei de-a XIII-a ediții. Vineri, 17 iunie 2016, la Palatul Parlamentului din București, în prezența senatorului  Ecaterina Andronescu și a ministrului Adrian Curaj, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Competiției Naționale „Școală Europeană” – ediția 2016. Din județul Gorj singura unitate școlară premiată a fost Liceul Tehnologic Țicleni

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, consideră că şcoala românească trebuie să fie mai vizibilă în exterior, să fie promovată ”mai des şi cu voce mai tare”. „E pentru prima dată când particip la premierea excelenţei în zona celor care fac şi implementează proiecte europene, de şcoală europeană. (…) Îi învăţăm pe copiii noştri, prin şcoală şi educaţie, să fie liberi, să înţeleagă, să poată să se integreze, să accepte diversitatea şi, mai ales, să aibă şansa de a duce prin lume ceva ce noi avem de multă vreme – multiculturalismul”.

„Atunci când premiezi performanţa şi excelenţa o faci cu bucurie. Şi aş vrea ca această bucurie, care înseamnă bucuria profunzimii şcolii româneşti, să fie mai mult vizibilă în exterior. Ar trebui să spunem mai des şi cu voce mai tare că şcoala românească e profundă. Are dascăli extraordinari şi şansa de a avea copii frumoşi, creativi şi dvs îi ajutaţi să devină oameni întregi”, a afirmat, vineri, la Palatul Parlamentului, ministrul Curaj, la festivitatea de premiere a celei de-a XIII-a ediţii a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”.

În competiţia, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, s-au înscris în acest an 117 unităţi de învăţământ preuniversitar din 34 de judeţe şi din Capitală, iar 60 dintre ele au primit, vineri, certificatul „Şcoală Europeană – 2016” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotări.

Dintre cele 1.794 de şcoli participante la cele treisprezece ediţii, 651 au primit titlul de „Şcoală Europeană”.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Certificarea şcolilor cu titlul ”Şcoală Europeană” le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte.

Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul. În acest sens, trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din Uniunea Europeană. Unele dintre şcolile premiate vineri au primit certificatul pentru a cincea oară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.