Admișii în învățământul profesional pe 11 iulie 2016


Inv profesional

Absolvenții de gimnaziu, care au depus cereri de înscriere în învățământul profesional cu durata de 3 ani, vor afla, luni, 11 iulie a.c.,  dacă au fost sau nu admiși. Este vorba de câteva sute de elevi care au optat pentru învățământul profesional în Gorj.

Potrivit calendarului de admitere în învățământul profesional, luni, 11 iulie 2016, va avea loc validarea de către comisia de admitere a listei candidaților declarați admiși și afișarea acesteia la sediul unităților de învățământ. Afișarea rezultatelor va fi însoțită de precizări privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși, respectiv ridicarea fișelor de înscriere de către candidații respinși. Luni și marți, candidații declarați respinși și cei care doresc să renunțe la înscrierea în învățământul profesional pentru a se înscrie la liceu își pot ridica fișele de înscriere de la sediul unităților de învățământ. Candidații respinși la etapa I de admitere în învățământul profesional se pot înscrie în etapa a II-a de admitere în învățământul profesional sau la etapa I de admitere în liceu. Și candidații declarați admiși, care doresc să renunțe la înscrierea în învățământul profesional, pot participa la prima etapă de admitere în liceu. În ambele cazuri, candidaților le va fi eliberată, la cerere, de către unitățile de învățământ gimnazial la care aceștia au absolvit clasa a VIII-a, fișa de înscriere la etapa I de admitere în liceu numai pe baza predării fișei de înscriere la învățământul profesional.
Foarte important, candidații care nu s-au răzgândit au termen până pe 15 iulie să depună la unitățile școlare la care au fost admiși dosarele de înscriere. Aceste dosare trebuie să conțină mai multe documente: certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate, foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale de absolvire), copie și original, și fișa medicală. Pe 18 iulie, la sediul unităților de învățământ profesional, va fi afișată lista candidaților înmatriculați și lista cu locurile rămase libere. Prima etapă de admitere în învățământul profesional se va încheia, oficial, pe 20 iulie, cu afişarea în toate unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere. Aceasta va fi organizată în perioada 16 – 31 august. O a treia etapă este programată în perioada 1 – 7 septembrie. Reamintim că, pot opta pentru înscrierea în învăţământul profesional elevii care promovează clasa a VIII-a în anul curent, absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare anului școlar în curs, dar și elevii din învăţământul special care finalizează învăţământul secundar inferior, cu respectarea reglementărilor în vigoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.