Modificarea doar la 0,50 puncte nu va mai funcționa la examenele naționale


MENCSMinistrul Educaţiei Naționale , Mircea Dumitru, a hotărât să renunţe la reglementarea privind pragul de 0,5 pentru modificarea notei de la examenele naţionale, după contestaţie. Totodată, potrivit acestuia, urmează să aibă loc un dialog public, iar metodologiile de examen şcolar vor fi emise la sfârşitul lunii august cu schimbările anunțate.

 

Mircea Dumitru a declarat privitor la acest subiect: „Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunţăm la reglementarea de a limita şansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depăşeşte 0,5 puncte”.

„La finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul şcolar 2016 – 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile şi examenele naţionale, nu doar pentru cel de Bacalaureat. Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut şi orice punctaj să poată fi îmbunătăţit, dacă e cazul, în favoarea elevului”, mai scrie reprezentantul MENCS într-o postare pe Facebook.

Să reamintim că decizia ministrului Educaţiei vine după ce pe 16 iulie preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), Horia Oniţa, a declarat că vrea să depună o plângere în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat, potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua nu există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte. Nemulţumirea preşedintelui CNE, Horia Oniţa, proaspăt candidat la Baclaureat, este că, deşi în urma contestaţiei la Limba şi literatura română, nota i-a fost modificată de evaluatori de la 9,25 la 9,60, nota finală a rămas tot 9,25. „În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris preşedintele CNE, Horia Oniţa pe Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.