Elevii de clasa a IV-a încep școala tot fără manuale


manuale-şcolare

Elevii de clasa a IV-a vor avea din 12 septembrie 2016 manuale noi pentru șapte dintre discipline, iar cel mai probabil pentru alte două manualele vor ajunge în școli în perioada septembrie-octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei.Pentru Matematică și Limba Engleză va trebui așteptată luna octombrie ca să știm dacă vor veni manualele iar  Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie spre sfârșitul anului. Generația de clasa a IV-a din acest an a avut probleme cu manualele și în anii școlari precedenți.

„Suntem la momentul la care putem spune că pentru șapte discipline, deci pentru șapte loturi licitate vor exista manuale școlare în 12 septembrie pe băncile copiilor de clasa a IV-a. Vorbim de Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba și literatura română pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Educație civică, Muzică și mișcare, Arte vizuale și abilități practice, respectiv Religie”, a spus purtătorul de cuvânt MENCS.

Potrivit acesteia, manualele pentru disciplinele Matematică și Limba modernă engleză care au fost contestate vor veni mai târziu. Instanța a rezolvat contestațiile iar manualele ar putea ajunge pe băncile elevilor de clasa a IV-a în septembrie-octombrie. „Loturile pentru aceste discipline au fost contestate în instanță, dar instanța a rezolvat contestațiile respective. În consecință, sperăm noi ca în septembrie-octombrie manualele pentru aceste două discipline să ajungă pe băncile copiilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Mirabela Amarandei a afirmat că pentru manualele de Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie contestațiile se află pe rolul instanțelor. „Situația mai puțin fericită vizează patru discipline respectiv Limba și literatura română, Științele naturii, Istorie și Geografie. Aceste loturi sunt pe rolul instanțelor sunt contestate. Pe măsură ce instanțele vor decide vom face tot posibilul pentru ca manualele de la aceste discipline să poată fi asigurate”, a spus Mirabela Amarandei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.