Se schimbă admiterea în liceu din anul viitor


EleNoua Metodologie de organizare a admiterii în învăţământul liceal care a fost aprobată recent prevede ca, în calculul mediei de admitere, ponderea mediei claselor V – VIII să re-prezinte 20%, şi nu 25% cum a fost până anul acesta. Restul de 80% fiind reprezentat de media între cele două probe scrise de examen, la Limba română şi la Matematică. Precizările au fost făcute la ultima conferință de presă a MENCS.

De altfel, majoritate a cadrelor didactice din județul Gorj  speră ca în cel mai scurt timp această medie din clasele V-VIII să fie eliminată, întrucât ar scăpa de o mare tensiune, fals creată.

De asemenea, s-a mai anunţat că admiterea la liceu se va realiza într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care se vor analiza cazurile speciale, astfel încât procesul se va finaliza mai repede, în 21 iulie.

O altă noutate aprobată de ministrul Mircea Dumitru o constituie eliminarea prevederii obligatorii de la examenele naţionale care permitea modificarea notei elevilor după contestaţii doar dacă era vorba de o diferenţă de minim 0,5 sutimi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.