MENCS continuă să forțeze un concurs pentru directori de școli deși sunt numeroase probleme


Sindi 2

Organizarea concursului pentru directorii de școli este tot mai mult o aventură iar actuala conducere a MENCS ar trebui să și-o asume. Mai exact, pentru miile de școli fără directori, pentru un concurs viciat pentru că ce nu este bine astăzi devine bine mâine, pentru școlile blocate de la începutul anului școlar cineva va trebui să răspundă. Deși sindicaliștii din FSLI și FS ”Spiru Haret” au avut poziții critice, reacția nu a mulțumit membrii de sindicat care amenință cu părăsirea organizațiilor.

Dar iată comunicatul de presă de azi al MENCS care ne arată cât demult este improvizație, poate și rea credință, în organizarea acestui concurs: ”Ministerul Educaţiei a decis ca, în situația în care candidații înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor de directori au avut dosare de candidatură respinse ca urmare a unor erori materiale, aceștia să poată face dovada documentelor pentru care a fost invalidată candidatura, în cursul zilei de astăzi.

Mai exact, în situațiile în care au fost sesizate fişiere corupte informatic, alte documente decât cele cerute sau documente lipsă, inspectoratele școlare au obligația de a contacta candidații în cel mai scurt timp, astfel încât astăzi, 10 octombrie, în intervalul orar 12:00-17:00, aceștia să prezinte Comisiei județene de organizare a concursului documentele din cauza cărora au fost respinşi. Ulterior, Ministerul Educației va analiza posibilitatea emiterii unor aprobări speciale pentru participarea la concurs. Menționăm că vor fi luate în considerare doar documentele administrative datate înainte de 2 octombrie 2016.

Toate informațiile pe acest subiect au fost comunicate inspectoratelor școlare judeţene în cursul videoconferinței susţinute în această dimineață de Secretarul de stat pentru învățamânt preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

Decizia Ministerului Educaţiei de a interveni în rezolvarea acestor situaţii speciale are la bază numeroasele solicitări din partea candidaților ale căror dosare au fost respinse, ca urmare a unor erori de încărcare.

Reamintim ca proba scrisă din cadrul concursului se va desfăşura miercuri, 12 octombrie.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.