Editorial ȘG: ÎN TOPUL IMBECILITĂȚII PE ȚARĂ


În 2016, în județul Gorj administrația locală s-a primenit simțitor ca urmare a votului cetățenilor sau a faptului că unii edili locali nu au mai candidat. Am avut și decesul regretatului Dorin Filip, edilul de Rovinari lăsând un gol care cu greu va putea fi acoperit. Împrospătarea rândurilor primarilor s-a dovedit o experiență pozitivă în cazul primarilor Mădălin Ungureanu(Bălești), Cosmin Pigui(Peștișani), Dănuț Birău(Tg-Cărbunești), una incertă la Turceni, Rovinari și Motru(asta prin prisma comunicării media) și un dezastru după cum ne parvin veștile dinspre Albeni. Primarul respectiv, potrivit informațiilor care ne parvin din teritoriu, s-a transformat într-un fel de feudal local care vrea să stăpânească totul chiar dacă legea nu-i permite să facă acest lucru.

Zicerea populară cu ”de la copita vacii la ștampila primăriei” se potrivește perfect în cazul întâiului locuitor al Albeniului chiar dacă promovarea pe post s-a făcut de pe funcția de contabil. Primarul Albeniului a reușit să își pună în cap chiar proprii consilieri locali dar deocamdată acest lucru nu se vede deoarece sunt amenințați  cu pierderea mandatelor în caz că ar avea ceva de spus. Pas cu pas, în doar câteva luni, la Albeni ”famiglia” a devenit atotputernică iar cetățenii mai află ceva despre viața lor și de activitatea primarului doar  de la televizor. Doar imaginea mai încearcă să îl scoată pozitiv pe edilul gorjean, realitatea e necruțătoare,  dar  acest lucru pare că  nu a ajuns la urechea liderilor PSD Gorj, care îi tot fac oferte domnului cu pricina, bineînțeles dacă este să-l credem pe ”întâiul stătător” al comunei de pe Gilort.

Dar ce ne interesează pe noi, cei de la ȘCOALA GORJEANĂ, este că  primarului Ionuț Stan i-a jucat un renghi limba română chiar la deschiderea anului școlar din 12 septembrie 2016. Elevii, profesorii și părinții au rămas consternați de ”competența” întâiului locuitor al comunei Albeni, mai ales că era și fost elev al școlii, dar s-a mers pe ”emoții”, așa cum se justifică totdeauna ascensiunea doar de ordin electoral. Doar că edilul a progresat și a stricat un concurs de directori prin participare, abuz în serviciu și alte lucruri care le vor descoperi organele abilitate dacă vor avea curiozitatea să cerceteze. Datorită ”competenței” unui primar UNPR sau PMP, Gorjul s-a înscris cu 0,9 notă la o probă de concurs, de fapt cu două note că nici ”jurista” nu s-a lăsat mai prejos, în topul imbecilității pe țară. Un primar care nu avea ce căuta în comisia de concurs, vom vedea ce spune ANI, vrea să dărâme o școală și se laudă că are sprijinul autorităților de toate calibrele. Îl vom urmări cu atenție pe ”baronul” de Albeni mai ales că apucăturile îl califică chiar și pentru atenția DNA!

C.Ș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.