Cadrele didactice vor avea salarii mai mari de la 1 ianuarie 2017


profesori-cancelarie-catalo

În pofida opoziției Partidului Național Liberal și a guvernului tehnocrat susținut de acest partid, cadrele didactice  vor primi salarii mai mari cu 15% de la 1 ianuarie 2017. Legea a fost atacată la CCR dar contestația nu are sorți de izbândă deoarece nu e vorbă de o inițiativă a Parlamentului, care ar fi încălcat o lege în vigoare, ci de dezbaterea și aprobarea Ordonanței 20/2016.

Deputatii au adoptat luni Ordonanta 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.
Amendamentul referitor la majorarea salariilor din Invatamant prevede ca: „incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant existente in plata la data de 31 decembrie 2016 se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei si aprobate prin Hotarare de Guvern, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a ordonantei”.

Majorarea salarială de 15% se va aplica si personalului din inspectoratele scolare, in aceasta categorie fiind inclus personalul administrativ. Au votat „pentru” 184 de deputati, iar unul nu si-a exprimat votul, parlamentarii PNL părăsind sala.

De asemenea,  a fost aprobat un amendament referitor la sistemul sanitar, care prevede ca, „incepand cu 1 decembrie 2016, sporurile si alte drepturi salariale specifice activitatii se vor calcula prin raportare la salariul de baza”, si nu la cel din 2009. Salarii mai mari cu 15% vor primi si angajatii din sistemul de asistenta socială.

Interesant că programul PNL cuprinde măriri de salarii pentru profesori dar acestea sunt refuzate tocmai de acest partid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.