Contestațiile la concursul pentru directorii de școli, în alte județe


MENCSMinistrul Educației, Mircea Dumitru,anunță că va mandata Corpul de Control să analizeze situațiile în care s-au înregistrat diferențe de evaluare a CV-urilor candidaților la funcțiile de directori de școli. „Ne aflăm în plin proces de depunere a contestațiilor. Cred că suntem datori profesorilor cu un răspuns clar referitor la posibilitatea contestării probei de evaluare a CV-ului. Am purtat în ultimele zile mai multe discuții, cu juriști și colegi din minister, pentru a identifica modalități de rezolvare a situațiilor semnalate. În acest moment, există mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizărilor inspectoratelor școlare județene sau ale candidaților”.

„Pentru ca anchetele să își urmeze cursul firesc, iar cei care au încălcat legea să plătească, nu este oportună, din punct de vedere juridic, o intervenție administrativă. Rămân fidel demersurilor de a depune toate eforturile pentru a asigura un concurs corect. De aceea, voi mandata Corpul de Control să analizeze toate cele peste 150 de situații în care s-au înregistrat diferențe de evaluare a CV-urilor candidaților și pe care le-am centralizat la nivelul ministerului”, afirmă Mircea Dumitru.

Mircea Dumitru  precizează că în două săptămâni va exista o imagine completă asupra situației și vor fi sesizate instituțiile abilitate cu privire la toate cazurile în care s-a constatat că membrii comisiilor de evaluare au încălcat legea. „Le recomand tuturor celor care se simt nedreptățiți de către comisiile de evaluare să depună sesizări care să poată fi analizate de instituțiile în drept. Cei care nu au respectat legea trebuie să răspundă pentru faptele lor”, mai afirmă ministrul Educației.

Potrivit comunicatului, contestațiile înregistrate de candidații la funcțiile de directori de școli vor fi soluționate de comisii din alte județe.

Contestațiile la proba de interviu se mai pot depune până miercuri, în intervalul orar 8,00-12,00, urmând ca listele centralizate ale candidaților care au depus contestații să fie făcute publice tot miercuri, după finalizarea acestui proces, prin afișare la sediul și pe site-ul ISJ/ISMB.

„Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaților, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a decis ca evaluarea acestor contestații să fie făcută de o comisie din alt județ decât cel în care a fost susținută proba. Arondarea contestațiilor depuse de candidați a fost stabilită de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și comunicată inspectoratelor școlare județene”, se arată în comunicat.

Din comisiile de soluționare a contestațiilor, constituite la nivel județean și în Capitală, vor face parte alte persoane decât cele prezente în comisiile de concurs, respectându-se structura și componența prevăzute de metodologia de concurs. În componența comisiilor pot intra reprezentanți ai autorităților publice locale din orice localitate din județ care au studii universitare. De asemenea, cadrele didactice pot fi selectate din unități diferite de învățământ din oricare dintre localitățile județului.

Contestațiile se înregistrează la registratura inspectoratelor școlare județene/ISMB. În situația în care un candidat înscris la două sau mai multe unități de învățământ (sau la aceeași unitate de învățământ pe două funcții) dorește să conteste proba de interviu pentru toate unitățile de învățământ/funcțiile pentru care a concurat, depune separat câte o contestație pentru fiecare unitate, respectiv funcție. Nu pot fi contestate probele susținute de alți candidați.

Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale vor avea loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și un punctaj total de cel puțin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administrație al inspectoratului școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.