„Theatre Art for Education, Personal Development and European Citizenship”


 

grup-4

În vizita oficială în județul Gorj, Excelența Sa, Domnul Marcin Wilczek, Ambasadorul Poloniei la București a participat (și) la vernisajul expoziției Poznan á la Europa / Europa á la Poznan, organizată sub egida Ambasadei Poloniei la București, a Muzeului Județean de Istorie „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu și CJ Gorj. Cu această ocazie, elevi  si profesori de la  Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, implicați in proiectul Erasmus+ „Theatre Art for Education, Personal Development and European Citizenship” au avut ocazia să-l întâlnească și să discute cu dumnealui, impresii despre proiect, despre partenerii polonezi din Gorj   implicați în proiect și mai ales despre dramaturgia polonez[ pe care au ajuns sa o cunoască prin aceasta participare.

Astfel, elevii l-au informat pe domnul ambasador despre prieteniile stabilite cu tineri din Polonia și și-au manifestat interesul ca și pe viitor să participe în astfel de proiecte care implică cooperări internaționale. Domnul Ambasador le-a mărturisit elevilor că și un colaborator al lui a studiat  printr-un proiect Erasmus în România și i-a încurajat ca și pe viitor să se implice în astfel de activități.De asemena, elevii i-au adus la cunoștință domnului Ambasador, despre piesele de teatru pregătite și jucate de ei până în prezent: „Liceul”- ianuarie 2016 ,  „Ecaterina Teodoroiu – eroina de la Jiu”, mai 2016, (piesa adaptata de catre profesor Verdeș Rocselana) ,  „Take, Ianke și Cadâr” (piesa adaptată de prof. Irina Dan) și  „D’ale carnavalului”, (piesă adaptată de actor Cristinel Dobran). Toate piesele au fost adaptate pentru nivelul de vârstă al elevilor, traduse în limba engleză, și puse în scenă în diferite locații din Târgu Jiu: Muzeul Județean, Casa Memorială Ecaterna Teodoroiu și Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Și piesele pregătite de partenerii polonezi au fost foarte apreciate și mai ales „How it really was with that Poland…” o descriere nostimă a modului în  care Polonia a devenit o țară catolică în  anul 966.

Pentru elevii și profesorii de la Colegiul Magheru, a fost o mare onoare să poată să-și prezinte activitățile și să le dezbată cu o astfel de mare personalitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.