Februarie 2017-Luna Naţională de Prevenire a Cancerului” în Gorj


 

preventia-canceruluiInspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Crucea Roşie – Filiala Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, autorităţile publice locale din judeţ prin reţeaua de asistenţă medicală comunitară, celebrează în luna Februarie 2017  – „Luna Naţională de Prevenire a Cancerului”.

Obiectivul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creşterea gradului de conştientizare a cancerului în rândul publicului larg.
„În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani). Trebuie întreprinse acţiuni urgente pentru a creşte gradul de conştientizare asupra cancerului şi dezvoltarea unor strategii practice pentru a aborda povara prin cancer, deoarece inegalităţile globale în privinţa accesului la prevenire, tratament şi îngrijiri paliative sunt în creştere exponenţială. Campania Luna Naţională de Prevenire a Cancerului – Februarie 2017 explorează acţiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieţi, pentru a atinge o mai mare echitate în îngrijirea cancerului şi pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate. În jurul fiecăreia dintre aceste acţiuni există fapte cheie şi documente justificative, astfel că, indiferent cine sunteţi – un supravieţuitor al cancerului, un coleg de muncă, o organizaţie din domeniul cancerului, un îngrijitor, un prieten, un angajator sau un student – informaţiile sunt la îndemâna dumneavoastră, pentru a vă sprijini şi a vă permite să luaţi măsuri. Aşa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare dintre noi avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor şi comunităţilor. În România, Campania de informare, educare, comunicare Luna Naţională de Prevenire a Cancerului – Februarie 2017 este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică. Alăturaţi-vă Campaniei în 2017! Împreună suntem mai puternici!”, se arată într-un comunicat emis de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.