Restructurare drastică la UCB


Ucb 2Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu trece prin momente dificile ca urmare a reducerii numărului de studenți și va intra într-un proces de reorganizare. În urma acestui plan, vor rămâne doar trei facultăți. Nu este clar dacă se va continua programul de diminuare voluntară a salariilor cadrelor didactice sau de plată simbolică a orelor suplimentare.

Planul de reorganizare al UCB  prevede reduceri de cheltuieli, după cum a decis Senatul Universității. Astfel, Facultatea de Inginerie se va uni cu cea de Științe Comportamentale, Facultatea de Drept cu cea de Științe ale Educației și Management Public, iar Facultatea de Științe Economice va rămâne cu aceleași programe. Propunerea de comasare va ajunge la Ministerul Educaţiei Naționale, pentru publicare în Monitorul Oficial.

Rectorul UCB, Luminiţa Popescu, a declarat că acest plan de reorganizare nu prevede şi disponibilizări. „Dat fiind faptul că în toate universităţile din România, numărul studenţilor a scăzu, au apărut programe de studii noi, toate universităţile şi-au propus să se reorganizeze din punct de vedere administrativ. Noi facem acest lucru, anul acesta, dar nu înseamnă că se vor desfiinţa programe de studii, nu înseamnă că vor fi daţi oameni afară. Facultatea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă va avea aceleaşi programe şi la această facultate s-au adăugat şi programele de la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, noua facultate numindu-se Facultatea de Ştiinţe Tehnice Medicale şi Comportamentale. Facultatea de Drept se va uni cu programele de la Facultatea de Ştiinţe al Educaţiei şi Management Public şi a rezultat Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică, iar Facultatea de Ştiinţe Economice a rămas cu aceleaşi programe ca şi până acum”, a declarat Luminița Popescu, rectorul Universităţii Constantin Brâncuși.

Conducerea UCB susține că activitatea instituţiei nu va fi afectată de această reorganizare. „Când a apărut Ordonanţa 20/2016, a apărut cu nişte salarii foarte mari pentru funcţiile de conducere şi atunci, pentru a ne încadra cu cheltuielile de personal în prevederile bugetare, am luat decizia şi să reducem anumite funcţii de conducere, şef de serviciu, şef de birou, pentru că şi acestea erau cu salarii consistente. Totodată, ne-am propus şi să reorganizăm administrativ facultăţile pentru că fiecare facultate are decan, prodecan, are secretar şef şi toate aceste funcţii au salarii mai mari decât media obişnuită”, a precizat Luminiţa Popescu.

Rectorul UCB spune că noul plan de măsuri cuprinde și reorganizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic. O parte din aceștia au fost reîncadrați pe alte posturi, pentru a nu fi daţi afară.

Luminiţa Popescu a explicat că scăderea numărului de studenţi a contribuit la noile măsuri luate la nivelul universităţii. Totodată sunt vizate şi cheltuielile cu utilităţile, reprezentanţii UCB dorind reducerea acestora, motiv pentru care studenţii au avut vacanţă prelungită cu încă două săptămâni, în luna ianuarie, intrând direct în sesiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.