Cariera militară a devenit din nou atractivă pentru tineri


 

militari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinerii interesaţi de o carieră militară trebuie să ştie că a început recrutarea pentru instituţiile militare de învăţământ universitar şi postliceal din Ministerul Apărării Naţionale, fiind scoase la concurs peste 1000 de locuri. Și pentru absolvenții de învățământ gimnazial există oportunitatea învățământului liceal militar, inclusiv la Craiova.

Pentru instituţiile militare de învăţământ universitar, academiile militare şi Institutul medico- militar, sunt scoase la concurs 658 locuri, anunţă Centrul Militar Judeţean Gorj, prin Biroul de Informare-Recrutare. În vederea admiterii la aceste instituţii de învăţământ pot fi recrutaţi elevii din ultima clasă de liceu sau absolvenţi ai învăţământului liceal care împlinesc vârsta de cel mult 26 ani în anul 2017. Tineri care doresc să îmbrăţişeze profesia de ofiţer în Armata României se pot înscrie şi finaliza dosarul de candidat până la data de 14.04.2017.

La instituţii militare de învăţământ postliceal, şcolile de maiştri militari şi subofiţeri, sunt scoase la concurs 411 locuri. Pot fi recrutaţi în vederea admiterii elevi din anii terminali de liceu sau absolvenţi de liceu cu vârsta de 28 ani, împliniţi în anul 2017. Tineri care doresc să îmbrăţişeze profesia de maistru militar în Armata României se pot înscrie şi finaliza dosarul de candidat până la data de 05.05.2017. Pe toată durata studiilor în instituţiile de învăţământ militar menţionate se asigură gratuitatea şcolarizării, echipării, cazării şi hrănirii, iar la finalizarea studiilor absolvenţilor li se oferă loc de muncă.

Cariera militară oferă posibilitatea de a beneficia de o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt: calificare profesională, siguranţa locului de muncă, echipament şi hrană gratuite, posibilităţi de promovare, salariu care asigură un trai decent, acces la facilităţile de recuperare, sportive şi recreative ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv asistenţă post carieră. Informaţii referitoare despre conţinutul dosarului şi al probelor de selecţie în detaliu, numărul de locuri scoase la concurs pe arme şi specialităţi militare, tematica de examen şi orice alte date necesare, se pot obţine la sediul biroului din Târgu-Jiu, str. Parâng, nr. 1 (în incinta Cercului Militar Târgu-Jiu), în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 08.00-16.30, în zilele de marţi, între orele 08.00-18.30 sau la numărul de telefon 0253215563.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.