Universitatea ”Constantin Brâncuși” are bani dar nu și salarii


ucbConducerea Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția de învățământ nu are probleme financiare. UCB a încheiat anul cu un excedent de 1.750.000 de lei.Cum se explică atunci faptul că există salarii diminuate drastic pentru corpul didactic iar orele suplimentare se plătesc la nivel simbolic?

La 15  februarie 2017, la nivelul Universtății „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu, soldul pentru salarii, cheltuieli materiale era de 1.939.834 de lei. „Universitatea nu are probleme financiare. Din punct de vedere al rezultatului financiar 2016, universitatea a încheiat anul financiar 2016 cu un rezultat financiar excedent, de aproximativ 1 milion 750 mii lei, deci 17 miliarde de lei vechi. Acesta este rezultatul financiar al anului 2016. Universitatea avea sold la 31 decembrie 2016, conform datelor de bilanț, peste 6 milioane de lei, adică 64 de miliarde. De asemenea, avem peste 3 milioane în cont, la 31 decembrie 2016, bani disponibili pentru continuarea investiției noi din campusul din Debarcader și peste 500 mii lei pentru transport studenți, peste 600 de mii avem disponibil pentru burse studențești, peste 1 milion 650 am avut la sfârșitul anului trecut pentru salarii și cheltuieli materiale, doar soldul la 15 februarie 2016”, a declarat Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu.
La capitolul reușite, în anul 2016 s-au reluat lucrările la obiectivul de investiții „Lucrări de construcţii în continuare la Investiţia Spaţii de învăţământ în Campusul Universitar Debarcader, proiectarea aferentă şi asistenţă tehnică proiectant”.
Pentru această investiţie, în 2016 au fost efectuate plăţi pentru lucrări, taxe și servicii în valoare de 1.389.141,17 de lei cu TVA. Au fost realizate lucrări de reabilitare la Căminul din Complexul Studențesc Debarcader, constând în schimbarea soluției de alimentare cu agent termic la Cămin și sală de sport și montarea panourilor solare pentru producerea apei calde menajere, în valoare de 405.200,40 lei, cu TVA. Pentru îmbunătățirea condițiilor studenților căminizaţi, în anul 2016, au fost amenajate oficii pentru studenți. Tot anul trecut a fost înființat Cabinetul medical studențesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.