Veste bună pentru elevii de la învățământul primar, se scot evaluările!


 

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat într-un interviu la Europa FM că nu este de acord cu evaluările naționale pentru elevii din învățământul primar. După evaluările care se vor face în această perioadă, evaluările elevilor de la clasele a II-a și a IV-a ar putea fi înlăturate din anul școlar viitor.

Anul școlar 2016-2017 ar putea fi ultimul cu evaluări la clasele a II-a și a IV-a, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, anunțându-și intenția de a renunța la ele:“Până la gimnaziu, după părerea mea, n-ar trebui să avem aceste evaluări asupra copiilor. Ei sunt într-o perioadă de dezvoltare a capacităților de gândire. (..) Creierul, din punct de vedere biologic, până la vârsta asta, se dezvoltă și abia după aceea este în măsură să perceapă o evaluare, să vadă niște teste de genul acesta. Trebuie să prelungim, dacă vreți, primii șapte ani de acasă cu această perioadă care înseamnă învățământul primar și să îi dăm baza de gândire”, a susținut Pavel Năstase.

Ministrul Educației este de părere că ar trebui procedat gradual, astfel încât elevii să se obișnuiască, însă nu cu actualul model de evaluări. “Trebuie procedat în mod gradual, astfel încât el să se obișnuiască, dar nu evaluări de genul celor pe care le dăm acum, care îi stresează și îi sperie pe copii”, a spus ministrul.

Elevii de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține, pentru al patrulea an la nivel național, o serie de evaluări la finalul anului școlar. Potrivit Calendarului aprobat la nivelul Ministerului Educației, evaluările se vor desfășura în perioada 10 aprilie – 11 mai 2017. Spre deosebire de anul trecut când primii care au intrat în testări au fost elevii de clasa a VI-a, urmați de cei de clasa a IV-a, anul acesta vor fi testați mai întâi elevii de clasa a II-a.

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a II-a 2017:

10 aprilie 2017: Scris – Limba română

11 aprilie 2017: Citit – Limba română

12 aprilie 2017: Matematică


Calendarul Evaluării Nationale de la finalul clasei a IV-a 2017:

3 mai 2017: Limba româ

4 mai 2017: Matematică

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.