Gorjul găzduiește etapa națională a Olimpiadei de Fizică


 

Și în acest an, județul Gorj găzduiește faza națională a unei olimpiade naționale. Potrivit celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Olimpiada Națională de Fizică își va desfășura etapa finală la Târgu-Jiu.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat că, în perioada 23-28 aprilie, Gorjul găzduiește  faza națională a Olimpiadei de Fizică. Cu această ocazie, vor fi prezenți în Gorj peste 700 de elevi și profesori. Dacă adăugăm și părinții care vor însoți elevii, avem un uriaș eveniment de promovare a județului.

Invitat la emisiunea ȘCOALA GORJEANĂ, profesorul Ion Ișfan-inspector școlar general al județului Gorj-a declarat: ”În perioada 23-28 aprilie 2017 avem la Târgu-Jiu faza națională a Olimpiadei de Fizică. Vom avea în Gorj tot ce are mai bun România la fizică în învățământul preuniversitar. Vor fi elevii care vor concura pentru obținerea medaliilor la șapte clase, începând cu clasa a VI-a și terminând cu clasa a XII-a. Vor sta la noi în Târgu Jiu cinci zile și vor fi, cu profesori cu tot, aproape 700 de persoane. Practic, este cea mai grea olimpiadă de organizat a Ministerului Educației Naționale, pentru că olimpiada de fizică presupune și organizarea unei probe practice”, a declarat Ion Ișfan.

Deja directorii de școli din județ au fost anunțați de inspectorul școlar general să nu solicite concedii în perioada olimpiadei pentru că vor fi implicați în acțiunile derulate cu acest prilej.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.