Măriri de salarii în învățământ din 2018


În aceste zile s-au desfășurat negocieri între sindicatele din Educație și autoritățile guvernamentale. Guvernul a făcut câteva propuneri interesante.Salariul unui profesor debutant va ajunge până în 2018 la aproape 3.300 de lei brut. Iar un rector ar putea să primească aproximativ 12.000 de lei. Sunt o parte din majorările care apar în noua grilă de salarizare unitară, informaţii obţinute în exclusivitate de Realitatea TV. În plus, în timp ce bugetarii de rând vor avea salariile mărite în tranşe, aleşii locali vor primi majorările dintr-un singur foc, de la 1 ianuarie 2018. La 1 aprilie 2017, Ministerul Muncii vrea să finalizeze legea salarizării şi să o trimită în Parlament, în ciuda opoziţiei sindicatelor. 

Potrivit noilor grile prezentate sindicatelor un profesor debutant cu studii superioare de scurtă durată ar urma să primească de la 1 ianuarie 2018 un salariu de aproape 2.600 de lei brut, cu peste 500 de lei în plus, iar până în 2021 să ajungă la aproape 3.300 de lei brut. În timp ce leafa unui dascăl cu o vechime de peste 25 de ani şi grad didactic 1 va porni de la 4.000 de lei brut şi va ajunge la peste 5.000 de lei, brut.

În sistemul de învăţământ universitar, salariul unui asistent va fi de 3.000 de lei brut, adică cu o mie de lei mai mult, şi va ajunge în patru ani la 3.400 de lei brut. În timp ce un conferenţiar cu peste 25 de ani vechime va avea de la 1 ianuarie în jur de 6.600 de lei, iar un rector peste 100 de milioane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.