Nichita Stănescu sărbătorit la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


La invitația doamnelor profesoare Verdeș Rocselana și Cătălina Marcela, la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu s-a desfășurat activitatea „Cuvinte și necuvinte”, dedicată zilei poetului Nichita Stănescu, 31 martie. Interesant că ziua de naștere a marelui poet coincide cu cea a scriitorului Marius Iorga, președintele Cenaclului ”Columna”. Acesta din urmă, însoțit de mai mulți colegi în ale scrisului, a ales să îl sărbătorească pe Nichita în mijlocul elevilor de la ”Magheru”.

Departe de a fi o lecție despre neomodernism sau despre o creație a lui Nichita Stănescu, întâlnirea a pus alături poeți și elevi. Membrii Cenaclului Columna: Marius Iorga – președinte, Cristian George Brebenel, Daniel Murărița, Adrian Frățilă, Viorel Munteanu, Spiridon Popescu și Popa Daniel și-au prezentat creațiile, provocându-i pe elevi. Cu emoții sau atitudine, elevele Bianca Besoi, Andreea Argeșeanu, Miulescu Eugenia au prezentat poezii creație proprie, sau au recitat din lirica nichitiană: Miulescu Eugenia, Andreea Argeșeanu, Drăgoeanu Andreea, Pilea Georgiana. Provocările au fost de ambele părți, elevii au avut (pentru încă o dată) ocazia de a intra în contact cu scriitori recunoscuți, de a purta discuții despre Nichita Stănescu și actul creației. Chiar dacă unii dintre elevii Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” participă la ședințele Cenaclului: Radu Neagoe, Andreea Argeșeanu, Miulescu Eugenia, Ciobanu Elena, Drăgoeanu Andreea, scriitorii i-au invitat pe toți să se alăture pentru un alt fel de lectură, o altă trăire – aceea în lumea scriiturii.
Rocselana Verdeș, membră a Cenaclului, a prezentat poeziile dedicate lui Nichita Stănesu, invitând-o apoi pe Nicoleta Băcilă pentru același demers.
Întâlnirea realizată sub semnul cuvântului și necuvântului a bucurat elevi și scriitori deopotrivă, la final Marius Iorga invitându-i pe scriitori în devenire să creeze, să participe la ședințele Cenaclului și la apropiatul Concurs Național de Creație ”Tinere Condeie”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.