”Săptămâna meseriilor” la Colegiul Tehnic Nr 2 Târgu-Jiu


În săptămâna 27 – 31 martie 2017  Colegiul Tehnic Nr.2 a stat sub sloganul Meseria e brățară de aur!. Școala noastră a organizat  și a participat activ la programul național al Ministerului Educației Naționale, SĂPTĂMÂNA MESERIILOR, program prin care se promovează beneficiile învățământului profesional.

Programul a fost complex și a beneficiat de sprijinul și interesul școlilor gimnaziale din județul Gorj, dar și al mass-mediei locale. S-au realizat materiale de informare diverse, atractive, pentru o mai bună vizibilitate a domeniilor și calificărilor pentru care școala noastră oferă școlarizare, respectiv, domeniul MECANICĂ și calificarea profesională MECANIC AUTO și domeniul TURISM ȘI ALIMENTAȚIE și calificarea profesională OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE.

La activitățile de mediatizare și dezbaterile propuse pe tema învățământului profesional și oportunitățile de carieră și de dezvoltare școlară și profesională ulterioare  pentru elevii care optează pentru această formă de calificare am avut un număr mare de invitați, cadre didactice și elevi, spre bucuria noastră școlile gimnaziale din apropierea municipiului oferindu-ne un feedback pozitiv. Mulțumim pe această cale pentru implicare școlilor gimnaziale din localitățile Drăguțești, Urechești, Bălești, Ceauru, Dănești, Bălănești, Scoarța, Lelești. Elevii de clasa a VIII-a au vizitat școala, au participat la discuții și dezbateri alături de cadrele didactice și elevii Colegiului Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu, au vizionat materiale, au aflat despre oportunitățile de pregătire teoretică și practică în domeniul și calificarea pe care și-o vor alege, despre viitoarea lor carieră profesională și conexiunile cu piața muncii, despre multiplele proiecte educative naționale și internaționale la care pot participa în cadrul instituției noastre și sperăm noi, au aflat răspunsuri la întrebările pe care și le pun în această perioadă, ei fiind la o răscruce importantă a vieții.

Activitățile derulate în și cu sprijinul elevilor noștri s-au cristalizat educativ și formativ.

S-a înțeles ca la baza reușitei personale, a devenirii profesionale se află tenacitatea, voința și perseverența de a demonstra că, dacă îți dorești cu adevărat, poți fi printre cei mai buni. Obiectivele noastre au fost legate de conștientizare, asumare, responsabilitate în spiritul lucrului în echipa, dar și a culturalității în plan regional și european. Motivația de a învăța să înveți, a învăța să trăiești împreună cu ceilalți, a fost privită nu numai drept un ideal educațional, ci ca o finalitate a procesului instructiv-educativ. Rezultatele obținute au demonstrat că suntem și vom fi în continuare implicați în activitatea la clasa de zi cu zi, dar și în proiecte europene care să proiecteze o viziune nouă, critică și creativă asupra elevilor, astfel încât aceștia să fie capabili să se adapteze unei societăți aflate în permanentă schimbare. Valorile personale au fost de această dată la ele acasă și cadrele didactice au susținut implicarea practică a meseriașilor noștri, au impulsionat și au dat o nouă direcție planului reușitei. Dar noi, CT2, suntem ceea ce suntem pentru că ei îndrăznesc să fie ceea ce sunt: organizați, implicați, determinați.

Alătură-te echipei noastre și vei ști că devenirea ta este sigură! Fii propria ta brățară a reușitei! Fii cu noi, alături de CT2!

Prof. Pătruț Felicia, Prof. Bîzocu Codruța, Prof. Diaconița Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.