USLI Gorj cere PSD respectarea promisiunilor electorale


Sindicaliștii din învățământul gorjean afiliați Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj protestează față de nerespectarea de către Guvern a majorării salariilor cadrelor didactice cu 20% începând cu 1 iulie 2017. Această promisiune a fost cuprinsă în programul electoral al PSD și reiterată de membrii Guvernului până în urmă cu câteva săptămâni. Iată ce se arată într-un comunicat USLI Gorj semnat de Constantin Huică, liderul acestei structuri sindicale:

”Biroul Operativ al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj a luat act de declarațiile doamnei Ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu de joi, 6.04.2017 și duminică, 09.04.2017, prin care se promite o majorarea a salariilor pentru sectorul educație cu 50%, începând cu 1 ianuarie 2018. În aceeași ordine de idei, în cadrul unei emisiuni televizate, domnia sa a precizat că “Programul de Guvernare al Partidului Social Democrat, votat de milioane de români va fi respectat în totalitate”.

Dorim să reamintim doamnei Ministru că în documentul amintit la capitolul “Politici în domeniul educației”, pagina 62, subpunctul 4, “Profesori motivați și bine pregătiți” se precizează că “Asigurarea unui sistem de salarizare și motivare financiară corespunzător rolului pe care cadrul didactic îl îndeplinește în societate, ca principal motor al creșterii calității actului educațional: creșterea salariilor personalului didactic cu 20% de la 1 iulie 2017 și cu 30% de la 1 ianuarie 2018”.

Prin urmare, constatăm o neconcordanță între declarațiile respective și conținutul Programului de Guvernare, care de altfel a fost publicat și în Monitorul Oficial al României.

Solicităm conducerii Partidului Social Democrat, Guvernului Grindeanu și nu în ultimul rând doamnei Ministru Lia Olguța Vasilescu să-și respecte promisiunile electorale “în totalitate” și să acorde începând cu 1 iulie 2017 majorarea promisă de 20%. Consecvența cu promisiunile amintite reprezintă în opinia noastră garanția acordării și majorării de 30% începând cu 1 ianuarie 2018.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.