Două grădinițe noi pentru preșcolarii din Bălești


 

Administraţia locală din Băleşti a demarat o serie de investiţii în domeniul educaţiei. Au început lucrările de construcţie a unei noi grădiniţe, pe fonduri europene, în plan fiind şi amenajarea unui after school. Autorităţile au mai cerut finanţare pentru reabilitarea unei alte grădinițe cu termen de finalizare în 2018.

De câteva zile au fost demarate lucrările de construcţie a unei noi grădiniţe în satul Băleşti. Clădirea, cu regim de înălţime parter şi etaj, este realizată din fonduri europene, investiţia fiind de circa 500.000 lei. Potrivit documentelor, acest edificiu va fi gata la 1 septembrie 2017 pentru primirea preșcolarilor.„În câteva luni vom avea un edificiu de învăţământ nou pentru micuţii noştri din satul Băleşti. Va fi funcţională din luna septembrie. Grădiniţa cea veche, ca şi construcţie, va rămâne, dar îi vom schimba destinaţia.”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Autorităţile locale şi-au propus să realizeze şi un after school în satul Băleşti, care să vină în ajutorul preșcolarilor, dar şi al părinţilor. Primăria Bălești a  alocat fonduri de la bugetul local pentru reabilitarea fostului dispensar, iar lucrările vor începe în data de 3 mai. Și această investiţie ar putea fi încheiată până la începerea noului an şcolar. Aici va fi realizat şi un loc de joacă, iar pentru asta va fi înfiinţat un mic părculeţ. Clădirea ar urma să deservească toată comuna. De reținut că la nivelul comunei Bălești învață aproape 600 de elevi și preșcolari.

Autorităţile locale au făcut demersuri pentru obţinerea de  noi fonduri europene, pentru reabilitarea grădiniţei din satul Ceauru, clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare, stare ce nu permite funcționarea. Clădirea va fi reabilitată în totalitate în perioada următoare.

Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești, ne-a declarat cu acest prilej: ”Ne bucurăm de o atenție mare din partea Consiliului Local Bălești, special a domnului primar Mădălin Ungureanu, iar investițiile în educație nu se vor opri aici. Trebuie să menționez și efortul început încă de anul trecut ca școlile să capete haine noi, activități care vor fi continuate în această vară.”

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.