Cinci clase de profesională în parteneriat cu CEO


După mai mulți ani în care învățământul profesional și tehnologic din domeniul energetic și minier a fost în restructurare, noul an școlar va aduce cinci clase de profesională cu meserii solicitate de CEO. Astfel, la Motru, Rovinari, Bâlteni, Turceni și Mătăsari se vor înființa din toamnă clase, circa 150 de elevi, ai căror absolvenți vor lucra în CEO. Inspectorul școlar general Ion Ișfan anunță și alte parteneriate cu ARTEGO, CEZ și CARREFOUR.

Cinci licee din județul Gorj vor înființa din toamnă clase de învățământ profesional  pentru meseriile căutate în minerit şi energie. Circa 150 de elevi vor fi şcolarizați, timp de trei ani, astfel încât la finalizarea studiilor să poată lucra pentru CE Oltenia. ISJ Gorj  şi CEO  au încheiat un parteneriat în acest sens, în baza căruia elevii de la clasele respective vor putea face practică în cadrul unităților CE Oltenia.

Liceele care vor şcolariza viitorii lăcătuşi mecanici, electricieni, sudori  sau excavatorişti ai CE Oltenia sunt cele din Turceni, Motru, Mătăsari, Rovinari şi Bâlteni. Cele cinci clase de profesională, fiecare a câte 30 de elevi, vor fi funcționale începând cu anul şcolar 2017-2018. „Luni am semnat un acord-cadru cu Inspectoratul Şcolar Județean în care vom crea clase în meseriile de lăcătuş, excavatorist şi electrician la mai multe licee din Gorj”, a declarat Sorin Boza, managerul CE Oltenia, pentru cotidianul PANDURUL.

Inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, a declarat pentru ȘCOALA GORJEANĂ: „  La Motru, Mătăsari, Turceni, Rovinari și Bâlteni școlarizăm începând cu septembrie 2017, elevi  pe specializările de electrician, sudor, lăcătuş, strungar. Elevii vor face practica în CEO. Eu sper, ca pe parcurs, să primească şi echipament de protecție de la CEO, să fie premiați cei mai buni cursanți şi, de ce nu, să-i angajeze când termină profesionala. Este un lucru bun, extraordinar. Eu am o relație foarte bună cu domnul Boza, un om deosebit”, a precizat Ion Işfan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.