”NOAPTEA MUZEELOR” marcată în Gorj


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La sfârșitul acestei săptămâni, gorjenii sunt așteptați la „Noaptea Muzeelor”. Ediţia din acest an a evenimentului debutează în după-amiaza zilei de 20 mai. Până la miezul nopţii, toţi gorjeni vor avea prilejul de a vizita, gratuit, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu, dar şi de a se bucura de surprizele pregătite de conducerea instituţiilor de cultură de pe plan local.

Mii de muzee din întreaga Europă sărbătoresc, anual, „Noaptea Muzeelor”. La nivelul județului nostru, evenimentul este organizat de către Muzeul Judeţean ”Alexandru Ștefulescu”Gorj, sub patronajul Consiliului Judeţean Gorj şi în colaborare cu Centrul de Excelenţă Umană a Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Palatul Copiilor, Asociaţia „Măiastra” şi Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”.
Cei care vor trece pragul muzeelor din Gorj în „Noaptea Muzeelor” vor avea parte şi de surprize. Porțile Muzeului sunt deschise sâmbătă, 20 mai 2017, în intervalul orar 15.00 – 24.00, iar intrarea va fi liberă. Conducerea Muzeului Judeţean Gorj speră ca anul acesta numărul vizitatorilor să fie unul record. În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Manifestările încep chiar mai devreme în ziua de sâmbătă, 20 mai a.c. Astfel, în prima parte a zilei de sâmbătă Muzeul Județean găzduiește ediția a IV-a a Concursului Regional de Istorie ”Moștenirea Magherilor”, competiție organizată de Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Societatea de Științe Istorice-filiala Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Universitatea Petroșani, Fundația Cultural-Științifică ” Gheorghe Magheru” ș.a.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.