Universitatea ”Constantin Brâncuși” pusă pe butuci de Ministerul Educației Naționale


Potrivit Hotnews, ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a instituit măsura excepțională a monitorizării speciale timp de 16 luni la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Monitorizarea, care înseamnă practic cenzurarea de către MEN a deciziilor interne din UCB, a venit ca urmare a scandalului prin care șeful Senatului universității, Adrian Gorun, a demis-o pe Luminița Popescu. Până acum nu se știe de un alt caz asemănător al MEN în cazul universităților acreditate.

Universitatea din Târgu Jiu trebuie ca, până la 30 septembrie 2018, să rezolve toate problemele ridicate de controlul MEN în această primăvară. Ele se referă la managementul instituției, auditarea economică a universității, profesionalismul profesorilor etc.

Ordinul de ministru arata că, dacă Universitatea ”Constantin Brâncuși” nu va lua măsurile cerute, vor fi interzise admiterea la facultatile sale și examenele de absolvire.

Reamintim că în această primăvară Universitatea ”Constantin Brâncuși” a fost afectată de un scandal major: președintele Senatului Universitatii, Adrian Gorun, a demis-o pe Luminita Popescu, rectorul UCB. Luminita Popescu a declarat la acel moment că Adrian Gorun ar fi vrut să se răzbune pentru că nu a reușit să-l impună pe fiul său în funcția de prorector. În replică,  la controlul de la MEN, Adrian Gorun a declarat că raportul a fost realizat de ”analfabeți”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.