Sindicatele din învățământ amenință cu greva generală din 12 iunie 2017


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), cea mai mare din Educație,  a declanșat un referendum prin care va consulta membrii în vederea organizării unei greve generale începând cu 12 iunie 2017, a declarat  pentru ȘCOALA GORJEANĂ, președintele USLI  Gorj, Constantin Huică.

Liderul USLI Gorj a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că în ultima săptămână de școală ar putea fi grevă generală:  „Așa cum au hotărât colegii, în numele membrilor de sindicat, care sunt nemulțumiți de actuala grilă de salarizare, s-a declanșat un referendum pentru greva generală, începând cu 12 iunie.  Dacă membrii de sindicat nu sunt mulțumiți de această lege a salarizării și vor să protesteze, au posibilitatea. O grevă generală nu se poate face de către liderii de sindicat, se face numai cu acordul oamenilor”, a spus Constantin Huică.

FSLI a pichetat miercuri Palatul Parlamentului pentru aproximativ două ore, sindicaliștii din învățământ fiind nemulțumiți de proiectul legii salarizării unitare. Aceștia au avut pancarte pe care scria „Ați găsit bani pentru voi, găsiți bani și pentru noi”, „Instanța a hotărât să plătiți dobânda. Când?”, „Personalul didactic auxiliar își cere dreptul la un program normal și remunerație corespunzătoare funcției”, „Ați distrus învățătura, tineretul și cultura, iar acum vă fofilați și salarii mici ne dați”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.