Trei profesori din Gorj vor face programele școlare la Matematică, Muzică și Educație Plastică


Ministerul Educației Naționale a anunțat că trei profesori din Gorj au fost selectați ca membri ai grupurilor de lucru care vor elabora curriculumul pentru disciplinele/domeniile de studiu obligatorii din învăţământul gimnazial.

Ministerul Educaţiei Naţionale  a finalizat procedura de selecţie a cadrelor didactice care şi-au exprimat intenţia de a face parte din cele 79 de grupuri de lucru care vor elabora curriculumul pentru disciplinele/domeniile de studiu obligatorii din învăţământul gimnazial. Componenţa nominală a grupurilor de lucru a fost publicată atât pe http://www.edu.ro, cât şi pe platforma https://mon.edu.ro, prin intermediul căreia au fost depuse aplicaţiile. În total, în procesul de elaborare a programelor şcolare pentru învăţământul gimnazial vor participa 808 cadre didactice şi experţi. Printre aceștia se vor număra și doi profesori din Gorj: Bogdan Constantin, de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu (grup de lucru pentru disciplina Matematică);  Pasăre Dumitru, de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu (grup de lucru pentru Învățământ integrat și suplimentar de artă – Muzică: instrumente de suflat-flaut, clarinet, oboi, fagot, trompetă, trombon, corn, tubă, nai, fluier, taragot ș.a.) și Ana Daria Ionescu Haidău-managerul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu- la disciplina Educație Plastică. În perioada 19-30 iunie 2017, cei trei profesori vor face parte din comisiile de evaluare a manualelor pentru clasa a V-a. Interesant că primul a candidat de mai multe ori fără succes pentru funcția de inspector școlar general adjunct.

În perioada alocată înscrierilor (aprilie – mai) au fost înregistrare 524 de aplicaţii în sistem. Dintre acestea au fost selectate 320 de aplicaţii care au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi competenţă. 65 de candidaturi depuse şi alese aparţin unor cadre didactice din învăţământul superior. Cele mai multe aplicaţii au fost depuse la disciplinele Informatică şi TIC (43), Limba şi literatura română (42), Educaţie socială (35) şi Matematică (34). Pentru grupurile de lucru care au avut un număr scăzut de candidaturi, au fost făcute propuneri din partea Ministerului Educaţiei, Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic. În perioada imediat următoare vor fi organizate instruiri ale membrilor selectaţi, axate în principal pe familiarizarea cu formatul de curriculum propus, includerea unor elemente de interdisciplinaritate în programe şi focalizarea pe competenţele-cheie specificate în profilul absolventului de gimnaziu. ”Activitatea grupurilor de lucru va fi sprijinită prin contribuţia unor specialişti, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, universităţilor şi asociaţiilor nonguvernamentale cu expertiză în domeniu. Astfel, în toate etapele de elaborare a proiectelor, grupurile de lucru vor avea întâlniri şi consultări cu experţi şi practicieni cu experienţă în dezvoltarea curriculară pentru a identifica idei şi bune practici ce pot fi valorificate. Proiectele de programe şcolare elaborate de grupurile de lucru şi avizate de comisiile naţionale de specialitate vor fi supuse unui proces transparent de dezbatere, în acord cu prevederile ordinului de ministru nr. 3.593/18.06.2014 referitor la aprobarea Metodologiei privind elaborarea şi aprobarea curriculumului şcolar – planuri-cadru de învăţământ şi programe şcolare. Ultimele faze ale procesului coordonat de Ministerul Educaţiei presupun validarea proiectelor de programe şcolare de comisiile naţionale de specialitate, respectiv avizarea acestora de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi înaintarea spre aprobare prin ordin de ministru”, se precizează într-un comunicat al MENCȘ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.