Toader Nicoară, noul rector al Universității ”Constantin Brâncuși”


 

 

 

 

 

 

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu are un nou rector. Profesorul Teodor Nicoară de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca a câștigat marţi, 13 iunie, concursul organizat pentru funcția executivă de conducere  în universitatea târgujiană.

În urma concursului scris, Teodor Nicoară a obținut 92.16 puncte dintr-un total de 100, iar celălalt candidat, Liviu Cîrțînă a încheiat examinarea cu un punctaj total de 83.12. Astfel, profesorul clujean va conduce de aici înainte Universitatea „Constantin Brâncuși”. Rezultatul concursului urmează să fie validat de Senatul UCB, fiind nevoie și de un ordin de confirmare în funcție emis de ministrul Educației Naționale.

Președintele Senatului UCB, Adrian Gorun,  spune că venirea lui Nicoară în fruntea universității este un câștig. „Este o personalitate în lumea academică, lucrează la o mare universitate, la Babeș-Bolyai. A exercitat două mandate de decan, un mandat de prorector. În prezent este directorul Școlii Doctorale de Istorie și Antropologie și eu zic că este un câștig pentru Universitatea «Constantin Brâncuși» din Târgu Jiu. Sperăm să obținem cât mai repede ordinul de confirmare. Săptămâna viitoare, la început, va fi ședința de Senat pentru validarea concursului”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.