Ministrul Liviu Pop spune că vor fi manuale la clasa a V-a la începutul anului școlar


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministerul Educaţiei Naționale anunță că   manualele pentru elevii din clasa a cincea vor fi pe băncile elevilor la 11 septembrie 2017. Ar fi o premieră în ultimii patru ani pentru această generație de elevi.

 

Întrebat care este proiectul său cel mai important ca ministru al Educaţiei, Liviu Pop a răspuns la RFI: “Cel mai important proiect este evident programul de guvernare pe capitolul de educaţie, dar astăzi suntem în linie dreaptă cu manualele pentru elevii din clasa a cincea, care în 11 septembrie încep şcoala pe noua programă şcolară. Am rescris anul acesta toate programele şcolare pentru învăţământul gimnazial, iar cei de clasa a cincea vor începe anul şcolar în toamnă cu noile manuale şcolare. Am recuperat din întârzieri mult de tot, dar încă suntem sub presiunea timpului”.

Întrebat dacă poate garanta că elevii de clasa a cincea vor începe şcoala cu manualele pe bancă, ministrul a replicat: “Trebuie să garantăm lucrul acesta. Ar fi după mulţi-mulţi ani în care copiii în toamnă nu aveau manualele. Dacă reuşim acest lucru. E prioritatea mea zero, mi-am propus lucrul acesta şi până la urmă e respectul nostru faţă de elevi. Obligaţia mea ca ministru este să fac tot ce e posibil. Eu sper din toată inima să reuşesc să punem manualele, alături de colegii mei din minister şi editurile care sunt astăzi în licitaţie, să reuşim în 11 septembrie să avem toate manualele la şcoală, iar în acelaşi timp să începem şi formarea cadrelor didactice care urmează să implementeze noua programa şcolară”.

“Există întârzieri de anul trecut. S-au întârziat şapte luni de zile scrierea programelor şcolare. S-a plecat cu o întârziere foarte-foarte mare. În ianuarie-februarie am făcut primii paşi de recuperare, în martie-aprilie alţi paşi. Acum suntem în linie dreaptă, nu mai depinde foarte mult de Ministerul Educaţiei, pentru că licitaţia este în derulare, urmează finalizarea acesteia undeva în data de 17 iulie, urmând ca cei care câştigă licitaţia să primească comenzile după consultarea evident a profesorilor care urmează să predea la clasa a cincea. Dacă vor fi contestaţii, termenul se va prelungi, însă vreau să-i asigur pe toţi părinţii şi copiii din clasa a cincea că vom utiliza toate mijloacele legale pentru ca elevii să aibă în 11 septembrie manualele pe bancă”, spune Liviu Pop.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.